Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Bursa

Ten zuidoosten van de Zee van Marmara, op de lager gelegen hellingen van de slapende vulkaan Uludag, ligt het veelzijdige en veelkleurige Bursa. Deze Turkse stad is voor menig reiziger een geliefde vakantiebestemming. Liefhebbers van cultuur kunnen de architectonische hoogstandjes uit de Ottomaanse periode bewonderen. De eeuwenoude bosrijke omgeving en de talloze parken en tuinen bieden natuurliefhebbers een scala aan mogelijkheden. Zonaanbidders genieten op stranden van de Golf van Gemlik. En zodra het ‘groene’ Bursa wit wordt kunnen wintersporters hun hart ophalen in het skigebied Mount Uludag.

Zuivere lucht en water

Niet alleen de zuivere lucht in het Merinos Park, het zuurstofreservoir van Bursa, doet een mens goed. In een sfeervolle buitenwijk van Bursa Çekirge kun je namelijk ook volledig tot rust komen in het warme, mineraalrijke water van de thermale baden. Ook zwemmen in zee is goed voor je gezondheid. Doe dit bijvoorbeeld in de badplaats Mudanya, gelegen op zo’n 25 km van Bursa. Er zijn daar ook goede visrestaurants te vinden. 

Verken de rijke cultuur en geschiedenis

Voor de cultuur minnende reiziger begint de verkenning bij de Yeflil Türbe, het Groene Mausoleum, gelegen op een heuvel met cipressen en verfraaid met kunstig blauwgroen mozaïek. Hier recht tegenover bevindt zich de Groene Moskee. Beide gebouwen zijn hoogtepunten van de Ottomaanse architectuur.

Groen Bursa
Het nationaal park Uludag is zomers zeer in trek bij natuurliefhebbers dankzij de kampeer- en wandelmogelijkheden. Het gebied heeft een rijke flora en fauna. In de hogere delen bevinden zich gletsjermeren en op de noordelijke hellingen tref je indrukwekkende rotsformaties aan.

Slenteren over de Grote Bazaar

Bursa heeft stad voor elk type reiziger veel in petto. Een last-minute Bursa is ook voor shoppers. Die komen niets tekort in deze stad. Bursa is sinds jaar en dag een grote textielleverancier in Turkije en op de Grote Bazaar kun je dan ook meer dan genoeg zijde kleding vinden, wat vaak tegen lage prijzen wordt aangeboden.

Eten en drinken met smaak en uitzicht
Geniet van een drankje met een panoramisch uitzicht op zee in het historische Çamlı Kahve, bekend als het balkon van Trilye en proef in een de vele restaurantjes die de stad rijk is de typisch lokale gerechten zoals de Iskender kebab en zoete kastanjes.

Boek een last-minute Bursa

Ben je inmiddels wel toe aan vakantie? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod aan last-minute vakanties naar Bursa!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again