Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute naar Hammamet

Hammamet maakt deel uit van de meest populaire vakantiebestemmingen van Tunesië. Het stadje ligt tussen Tunis en Sousse aan de Golf van Hammamet. Deze toeristische regio wordt al van lang voor onze jaartelling bewoond. Zo sprak men al in de eerste eeuw van Pupput, een kolonie die later werd gekoloniseerd door de Romeinen. Door zijn ligging aan de Golf van Hammamet is de zee er erg rustig, zodat toeristen er in alle rust genieten van een heerlijke last-minute zonvakantie.

Bezienswaardigheden Hammamet

Hammamet is een vakantiebestemming voor alle leeftijden, waar niemand zich snel zal vervelen. In het oude stadsgedeelte moet je zeker naar de vele soeks of winkeltjes. Je vindt ze vooral in opvallend kleine, smalle steegjes. Grote winkelketens en warenhuizen vind je in het nieuwe stadsgedeelte. Het cultureel centrum is er ondergebracht in een imposante, opvallende witte villa (Sebastian). Het was een Roemeens miljonairsechtpaar dat deze schitterende villa liet bouwen, en waar nu elke zomer allerlei voorstellingen in openlucht worden georganiseerd. Pupput was ooit een tussenstop op de Romeinse weg die Carthago met Hadrumetum verbond, en waar nu nog altijd restanten van de authentieke thermale baden en mozaïeken zijn terug te vinden. Het Dar Hammamet Museum toont dan weer een volledige verzameling ceremoniële en trouwkledij uit alle Tunesische steden en dorpen. Tijdens een verblijf in Hammamet staat een toeristische rondrit naar het schiereiland Cap Bon op menig to-do lijstje. Deze rondrit start telkens met een bezoek aan de Arabische wijken (medina) van Hammamet. Je maakt uitgebreid kennis met het pottenbakkersdorp Nabeul, en met het centrum van de Tunesische muskaatwijn (Kelibia). Deze toeristische rondrit op Cap Bon brengt je nog langs de waardevolle Romeinse opgravingen in Kerkouane, en langs de grotten van El Haouaria. Die werden ooit uitgehouwen door slaven voor de bouw van de stad Carthago. Douz, Tozeur en Sbeitla zijn andere interessante steden in de regio Hammamet. Douz noemen we niet voor niets 'de poort van de woestijn'. Onderweg trek je door Chott el Djerid, een zoutvlakte met een oppervlakte van meer dan 5000 m². Tozeur was oorspronkelijk een Romeinse buitenpost, een plaats waar de karavanen halt hielden. Vandaag wordt de stad bezocht om de Arabische wijken (medina) uit de veertiende eeuw met hun smaakvolle botanische tuinen te bewonderen. Hier vind je ook een enkele themaparken, geïnspireerd op de bekende verhalen van Ali Baba. Douz is nog bekend om zijn handgemaakte tapijten en allerlei sieraden.

Klimaat

Hammamet heeft een typisch mediterraan klimaat, met hete en droge zomers en ongewoon milde winters. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 23 graden. De Sahara heeft een belangrijke invloed op het klimaat van Hammamet. Gelukkig zorgt de Middellandse Zee voor een zacht briesje. Omdat de temperatuur er schommelt tussen 26 en 30 graden en er bijna geen regen valt, zijn mei, juni en september de beste maanden voor vakanties in Hammamet.

De keuken

De Tunesische keuken is ook die van Hammamet en bevat veel verse kruiden en specerijen. Een typisch voorbeeld is harissa of pasta met hete chilipepers, knoflook en een vers kruidenboeket. Verse producten, vooral vis, en natuurlijk tonijn en olijfolie, vormen de kern van de Tunesische keuken.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Hammamet? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again