Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute naar Murcia

Murcia is de zevende grootste stad van Spanje en tegelijk de hoofdstad van de gelijknamige regio. De stad ligt aan de rivier de Segura. Je geniet er van een zacht en aangenaam klimaat. De stad is vooral bekend voor de productie en export van groenten, fruit en bloemen. Het is ook een typische studentenstad met een universiteit met meer dan 30.000 studenten. De stad ligt op ongeveer 40 kilometer van Costa Calida ("Warme kust") aan de oostkust van Spanje, een regio met veel en goed onderhouden zandstranden. Ideaal voor een zorgeloze last-minute vakantie!

Bezienswaardigheden Murcia

Het drukst bezocht is ongetwijfeld de kathedraal van Murcia op het Kardinaal Beluga plein in het historische centrum van de stad. De geschiedenis van dit gotisch gebouw gaat terug tot de vijftiende eeuw. De 96 meter hoge barokke kerktoren en hoofdingang werden pas in 1754 gebouwd. In het museum van de kathedraal kom je meer over de geschiedenis te weten. Het Real casino werd gebouwd in 1847 en is nog zo'n topattractie in de buurt van de kathedraal. Het kreeg ondertussen een andere functie, en is nu een sociale ontmoetingsplaats. Binnen heeft het een luxe Moors interieur, gebaseerd op de paleiskamers van het Alhambra. De gevels zijn bedekt met waardevolle beelden. Het Kardinaal Beluga Plein dateert uit de achttiende eeuw, en vind je langs de Segura in de buurt van de kathedraal. Het telt meerdere fonteinen, en de vele kleurrijke bloemen zorgen er voor een haast feestelijke sfeer. Nog een opvallend gebouw is de Murcia City Hall Ayuntamiento. Het Salzillo museum tenslotte is met zijn vele religieus geïnspireerde werken en beelden het drukst bezochte museum van Murcia. Aan het plein ‘Plaza Julian Romea’ bevindt zich een theater in neo-klassieke en modernistische stijl uit 1862. Dankzij een grondige restauratie staat het vooral bekend om zijn uitstekende akoestiek. Hier vind je meerdere gezellige terrassen met een schitterend uitzicht over het plein. De Plaza de Santa Domingo is het centrale plein in het historische stadscentrum van Murcia. Het telt meerdere restaurants, gezellige cafés, en bars. Aan dit plein ligt dé winkelstraat van Murcia. Het Monteagudo kasteel, met fundamenten uit de elfde eeuw, werd oorspronkelijk  eeuwen gebruikt als fort en gevangenis.

Klimaat

Murcia heeft een typisch steppeklimaat. Het is er het hele jaar warm, heet en droog. Dat heeft voor gevolg dat je in Murcia geen bomen zult vinden, ze zijn er gewoonweg niet. Alleen sommige grassen gedijen er in de zanderige en droge ondergrond. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt er 20 graden en er valt weinig regen. De beste reistijd voor Murcia start begin april en eindigt eind oktober. Dan varieert de temperatuur er van aangenaam warm tot ronduit heet. De hoogste gemiddelde temperatuur wordt er gemeten in juli (30 graden). Januari is  de 'koudste' met een gemiddelde temperatuur van 15 graden.

Dit eet je in Murcia  

Net als alle andere Spaanse steden heeft Murcia zijn eigen keuken en specialiteiten. Ze gebruiken voornamelijk plaatselijk verbouwde verse groenten en fruit. Murcia wordt niet voor niets de moestuin van Spanje genoemd. In Murcia moet je zeker pisto Huertano of Spaanse ratatouille proberen.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Murcia? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again