Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute Malaga

Málaga is één van de grootste steden van Spanje en ligt op een vanuit toeristisch oogpunt aantrekkelijke locatie in het zuiden van het Iberisch schiereiland. De stad is een smeltkroes van historische bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters. Gelegen aan de Costa del Sol is het zelfs in de wintermaanden vanwege het uiterst milde klimaat een populaire bestemming. Dat maakt de plaats tot een aantrekkelijk oord gedurende het gehele jaar, maar zeker gedurende de lente en herfst: niet al te druk, maar altijd met een aangename temperatuur.

Beste periode

Málaga is een prima locatie om te overwinteren, maar voor een fijne zonvakantie met activiteiten kun je toch beter kiezen voor de lente of de nazomer. Heel aangename temperaturen zonder verzengende hitte en bovendien iets minder druk. Wie vooral aan het strand wil liggen, maakt met de maanden juli en augustus echter geen verkeerde keuze. Je kunt dan ook de feestweek 'Feira de Málaga' meemaken. De bevolking loopt dan in kleurrijke kledij en uiteraard staat dan ook een stierengevecht op de agenda.

Ontelbare attracties

Málaga is een geliefde stad voor toeristen die in de nabijgelegen badplaatsen Torremolinos of Marbella verblijven. Niet vreemd, want wie even de fijne zandstranden links laat liggen, wordt verwelkomd in een plaats die veel cultuurgoed herbergt. De dominante kathedralen en kerken zoals de Catedral de Málaga zijn prominent aanwezig en er zit zeker een museum voor je tussen. De bekendste is misschien wel het Museo Picasso dat uiteraard werken van de in Málaga geboren Pablo Picasso herbergt. Maar er zijn vele andere plekken die een bezoek waard zijn. Het historische centrum mag niet worden overgeslagen. Via smalle steegjes en gezellige pleintjes wandel je langs architectonische hoogstandjes of neem je plaats op één van de vele terrasjes met vriendelijke bediening. Heerlijk om er een dagje door te brengen. Buiten het centrum tref je bezienswaardigheden als Alcazaba, één van de twee historische forten in de stad. Het fort werd door de Moren ooit gebouwd om een paleis te beschermen. Ook leuk met kinderen, die zich mogen verkleden als prins(es)! Iets hoger ligt het kasteel Gibralfaro. Het ooit wat banale havengebied is inmiddels - mede door de komst van de winkelpromenade Muelle Uno - een trekpleister geworden. Wie een dagje Málaga toch wil afsluiten aan het strand: het Playa de la Malagueta ligt in de nabijheid van het centrum. Geniet er nog even tussen de palmbomen van de heldere Middellandse Zee.

Veel natuurschoon

Niet alleen de historische gebouwen zijn een bezoek waard, want de stad heeft nog veel meer. In het noorden van de stad vinden we het Jardín de la Concepción, een botanische tuin met imponerende planten. Wie van het centrum richting haven loopt, komt door het Parque de Málaga dat is begroeid met planten uit tropisch regenwoud. Het achterland van de stad is een aaneenschakeling van natuurgebieden. Ontdek deze via een wandeling langs de kloven van de Caminito del Rey. Ooit de gevaarlijkste wandeling van Spanje genoemd, tegenwoordig een veilige maar nog altijd spectaculaire route. Ook zijn er vele sportieve mogelijkheden voor klimmers in de diverse natuurparken. Dat kan eventueel onder begeleiding.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Malaga? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again