Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute La Palma

Weelderige vegetatie, vulkaanlandschappen, kleine baaien en het hele jaar door een mild klimaat maken La Palma tot een populaire bestemming. Ontdek het meest noordwestelijke eiland van de Canarische Eilanden - goedkope last-minute aanbiedingen van La Palma vind je hier bij FTI!

Handige reistips voor een Last-Minute La Palma reis

La Palma is het meest noordwestelijke deel van de Canarische Eilanden en wordt niet voor niets ook wel "La Isla Bonita" genoemd. Weelderige vulkanische vegetatie, pittoreske stranden en dorpjes wachten op je tijdens een last-minute La Palma vakantie. De goede toeristische infrastructuur, de korte vliegtijd vanuit Duitsland en het milde klimaat het hele jaar door maken La Palma tot een ideale last-minute bestemming.

Vakantiedorpen op La Palma

Los Cancajos in het oosten van het eiland is een van de meest populaire vakantieoorden op het eiland La Palma. Het ligt in de buurt van de internationale luchthaven en is daarom gemakkelijk te bereiken. Degenen die alleen maar een lang weekend op het eiland willen doorbrengen, profiteren ook van de korte doorreis naar Los Cancajos. Het vakantieresort staat bekend als een feestbolwerk en een droombestemming voor duikers en snorkelaars. Aan de andere kant van het eiland ligt Puerto Naos. De badplaats aan de westkust betovert reizigers met zijn lange, zwarte strand langs de kust. Hier kunnen de gasten alles krijgen wat hun hartje begeert, van gekoelde dranken tot ijs, souvenirs en kunstwerken. In de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de La Palma, wacht de reizigers de grootste verscheidenheid aan toeristische aanbiedingen.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten op La Palma

Meestal hebben degenen die op het laatste moment naar La Palma reizen geen tijd voor een gedetailleerde reisvoorbereiding. Toch zijn er verschillende bezienswaardigheden die de vakantiegangers niet mogen missen. Dit zijn vooral de talrijke musea van het eiland. Zij informeren over de eilandkunst, de historische ontwikkelingen en het vroegere leven. Bezienswaardig zijn bijvoorbeeld het marinemuseum Museo Naval, het bananenmuseum Museo del Platano, het wijnmuseum Museo del Vino en het Museo Arqueológico Benahorita. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de traditionele landbouw op La Palma, de voormalige nederzetting en het belang van de scheepvaart. Natuurreservaten bieden ook prachtige landschappen met een rijke flora en fauna. De Reserva Natural Integral en het Parque Nacional zijn vooral de moeite waard om te bezoeken.

De beste tijd voor een Last-minute La Palma vakantie

Het klimaat in La Palma is het hele jaar door gematigd, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. Deze milde waarden maken het eiland het hele jaar door tot een interessante bestemming. Vooral als de winter in Duitsland begint, worden veel vakantiegangers aangetrokken door het zonnige eiland met zijn milde temperaturen. Van oktober tot april is er een lenteachtig weer met veel zonuren. Alleen in de hoogzomer moeten reizigers rekening houden met bosbranden. Door de droge en hete lucht kunnen er in delen van het eiland kleine branden ontstaan. Door de goede brandbeveiliging op La Palma vormen ze meestal geen gevaar voor de mensen, maar beperken ze wel gedeeltelijk de mogelijkheden voor buitenactiviteiten.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again