Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Formentera

De gevarieerde kustlijn met rotswanden, prachtige zandstranden en een heerlijk warm klimaat wachten op je tijdens jouw vakantie op Formentera onderdeel van de eilandengroep de Balearen!

Bezienswaardigheden Formentera

Markten
Formentera heeft verschillende straatmarkten waar je kunt jagen op snuisterijen, mode en sieraden. Ga voor een unieke winkelervaring naar het dorp Pilar de Mola, waar je een markt vindt met kunst en handwerk van de ‘flower power’ gemeenschap. De Mercat de La Mola en zijn toegewijde kunstmarkt Mercat Artesa zijn vrij rustig en ontspannen. Er zijn veel kleurrijke dingen te zien en zelfs drank te maken om te proberen. Een live band vult meestal de lucht met goede muziek.

Cultureel
Nadat je de rustgevende mediterrane sfeer van de dromerige stranden hebt opgedaan, moet je genieten van het culturele centrum van Formentera. Je zult een idyllische en vredige sfeer vinden in het netwerk van rustige lanen en pleintjes van het dorp. Straten met witgekalkte 18e-eeuwse gebouwen voeren je terug in de tijd, vooral de kasteelachtige Sant Francesc Xavier-kerk in het hart van het dorp. Er is ook het etnologische en culturele centrum van Museo de Etnografía de Formentera, waar je meer te weten kunt komen over de dorpsgebruiken en de geschiedenis van het eiland.

Natuur
Het grootste deel van Formentera is een natuurpark, of zou dat ook kunnen zijn. Als je echter verder naar het noorden van Illetas Beach gaat naar het uiterste puntje van het eiland, kun je echt genieten van ongerepte natuurlijke schoonheid in het natuurpark Ses Salines. Het heeft kwelders, wetlands en een zee reservaat dat het kanaal tussen Formentera en Ibiza omvat. Het grootste deel van het gebied biedt broedplaatsen voor talloze vogelsoorten, waaronder flamingo's en slechtvalken. Geniet van het magische uitzicht in de schemering, met zwermen die de lucht bedekken.

Boek jouw last-minute Formentera

Even bijkomen van je dagelijkse en het hectische leven? Dan is een last-minute Formentera een uitstekende keuze. Je geniet van prachtige natuur en een gezellig buitenleven!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again