Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute El Hierro

El Hierro is het kleinste en meest afgelegen eiland van de Canarische Eilanden en werd door velen beschouwd als het einde van de wereld totdat Columbus buiten de kust het onbekende in voer. Met zijn hoge, steile kliffen die worden overspoeld door Atlantische deining, jeneverbesboomgaarden, dennenbossen en ongelooflijke vulkanische rotsformaties, is het gemakkelijk in te zien waarom het eiland is uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat. Met slechts ongeveer 20.000 toeristen per jaar is het ook een geweldig toevluchtsoord weg van de drukte. Dit zijn enkele van de beste dingen die je kunt zien en doen terwijl je hier bent.

Bezienswaardigheden op El Hierro

Dompel jezelf onder in de natuur met een wandeling langs de verschillende paden die door het dennenbos van El Pinar slingeren. Kies uit een van de vele paden die zich vanaf de hoofdweg splitsen. De dennen bedekken een groot deel van het zuidelijk halfrond van het eiland en sluiten aan op de Ermita de Nuestra Señora de Los Reyes aan de westkant.

Hoewel El Hierro het kleinste van de Canarische eilanden is, kan het bogen op enkele van de mooiste en ongerepte stranden van de archipel. De beste stranden van het eiland liggen langs de zuidkust, met een van de beste - en meest populaire - Playa de Tacorón. Hoewel er niet veel zand is, is het water onmogelijk helder en heeft het een bijzonder schitterende omgeving. Ga naar de uitkijkplek Mirador de el Tacorón voor een aantal prachtige panorama's, vooral bij zonsondergang.

Pozo de las Calcosas is een charmant en klein dorp in het noorden van het eiland en bestaat uit een verzameling vissershuisjes gebouwd van vulkanisch gesteente met rieten daken. Het dorp biedt bezoekers ook de kans om een duik te nemen in twee rustige natuurlijke zwembaden naast de wilde Atlantische Oceaan. Pas op voor het indrukwekkende standbeeld dat een eerbetoon is aan de god van de zee, Neptunus. Tentoonstellingen over het plattelandsleven op het eiland zijn te zien in verschillende kleine stenen huizen verspreid over het eiland, waarvan er één in Valverde is genaamd Casa de las Quinteras Centro Etnográfico. Traditionele kleding, keramiek en meer is te zien, plus er is ook een uitstekende ambachtswinkel voor lokaal gemaakte souvenirs.

Boek nu jouw last-minute El Hierro

Voor een scherpe prijs op vakantie naar dit eiland? Dan biedt een last-minute El Hierro een prettige uitkomst. Doordat het eiland zo klein is, zijn bovengenoemde bezienswaardigheden makkelijk te bezoeken – jij hoeft nu alleen nog maar jouw koffer in te pakken.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again