Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute Costa Dorada

Van geweldige wateractiviteiten en prachtige bergdorpjes tot oude Romeinse steden en themaparken, dit zijn de beste dingen om te doen aan de Costa Dorada, Catalonië, Spanje.

.

Bezienswaardigheden & highlights Costa Dorada

De kathedraal van Tarragona staat op de plaats van de Romeinse tempel uit de eerste eeuw die aan Jupiter is gewijd. Het is een aangename mix van romaanse, gotische en barokke stijlen met een groot mooi glas in lood roosvenster. Het is groot, indrukwekkend en bestaat uit verschillende kapellen, drie beuken en een enorme achthoekige koepel. De aangrenzende kloostergang is wederom een mix van romaanse en gotische stijlen onderbroken door verschillende uitstekende sculpturen, steen-, hout- en metaalsnijwerk. Het is het hoogtepunt van elk bezoek aan de stad Tarragona.

Gelegen in de provincie Tarragona, is het Aqua Leon Park vrij uniek. Het is een combinatie van safari en water themapark. De dierenafdeling herbergt een breed scala aan dieren, waaronder Farabella-minipaarden, emoes, wasberen, stokstaartjes, wallaby's, slangen, Afrikaanse olifanten, leeuwen, tijgers, lama's, antilopen, zebra's en meer. Naast de natuurattracties en tentoonstellingen schiet je de 100 meter lange waterglijbaan van het Black Hole naar beneden! Je kunt ook gaan spetteren in een breed scala aan natte en wilde waterglijbanen, buizen en golven.

Het klooster van Poblet, meer dan 850 jaar geleden gesticht door de monniken van de orde van Sint-Benedictus, is een architectonisch wonder. Het heeft de verwoestingen van tijd en politiek van de bewogen geschiedenis van Spanje overleefd. Het is een bezoek waard om te zien hoe de monniken ooit leefden. Het is alsof je teruggaat in de levende geschiedenis. Het klooster is nog steeds een praktiserende kloostergemeenschap.

Ten zuiden van Barcelona loopt het Garraf-gebied dat bij La Morella de Middellandse Zee bereikt. Het is een ruig maar pittoresk gebied met schaars beboste rotsachtige kalkstenen heuvels. De vegetatie met kreupelhout bestaat uit rozemarijn, tijm, wilde olijven, vijgen, Aleppopijnbomen en mediterrane palmbomen. Je kunt door deze kalkstenen heuvels wandelen en de mysterieuze en opwindende grotten, kuilen en zinkgaten verkennen die het park doorkruisen.

Een bezoek aan de Romeinse villa Centcelles is de moeite waard. Het is een mooi en opmerkelijk goed bewaard gebleven gebouwencomplex dat dateert uit de vierde eeuw. De villa is opmerkelijk omdat het het vroegste voorbeeld van christelijke kunst bevat. Het christelijke thema van het mozaïek op de koepel en in de kamers is in de Romeinse stijl en volledig bewaard gebleven.

Costa Dorada is beroemd over de hele wereld vanwege zijn pittoreske met goudkleurige zand bedekte stranden en zijn overvloedige Romeinse overblijfselen. Het is echter ook een paradijs voor golfers. Je hebt hier de keuze uit enkele van de beste golfbanen van Spanje (en Europa) in de regio. Fans en spelers van overal komen naar de banen in Reus, El Catllar, Calafell, Mont-Roig del Camp en El Vendrell spelen.

Kies voor een last-minute Costa Dorada

Strand, cultuur, natuurlijk en lekker eten, de Costa Dorada heeft het je allemaal te bieden. Daarnaast ben je met het vliegtuig ook nog eens razendsnel in dit zonovergoten paradijs. Kies voor een last-minute Costa Dorada en wees tijdens je vakantie van alle gemakken voorzien.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again