Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Costa-Almeria

Ben je op zoek naar een gave vakantie in een zonnig oord in Zuid-Spanje? Dan is een last-minute Costa-Almeria boeken, aan de Spaanse kust met zijn azuurblauwe zee, een slimme keuze. De Costa-Almeria is een van de meest idyllische vakantiebestemmingen die er zijn. Daarbij geldt de kust bij de stad Almeria, een stad met bijna 200.000 inwoners, als het gebied in Europa met de meeste zonuren per jaar, namelijk 3200. De naam van Almeria is afgeleid van het Arabische Al-Mariya, wat de 'spiegel van de zee' betekent.

Bezienswaardigheden & highlights Costa-Almeria

Zo'n twintig kilometer ten oosten van de stad Almeria bevindt zich het prachtige natuurpark Cabo de Gata-Níjar. Het kustlandschap bij dit park is uniek en bestaat uit prachtige kliffen, indrukwekkende vulkaanrotsen, unieke planten en exotische dieren die je ergens anders in Europa niet tegenkomt. Met name het uitzicht dat je beleeft als je natuurpark Cabo de Gata-Níjar bezoekt, is onvergetelijk.

Tijdens een last-minute Costa-Almeria zijn er nog diverse andere plekken en gelegenheden die je kunt bezoeken. Zo vindt je bij Almeria het enige woestijngebied van Europa, namelijk de Desierto de Tabernas. Dit natuurgebied is enorm droog en uniek om een keer gezien te hebben. Als je hier dan toch bent, dien je zeker ook even een bezoek te brengen aan de Oasys MiniHolywood. Dit is een speciaal themapark in de stijl van het Wilde Westen. In de woestijn bij Almeria zijn namelijk tal van westerns opgenomen. Je kunt ervoor kiezen om zelf als 'cowboy' een themadagtocht te maken of een leuke woestijntour beleven op de rug van een kameel.

Tijdens een last-minute Costa-Almeria zijn er nog een aantal highlights die je dient te bezoeken. Fans van oude architectuur en geschiedenis kunnen niet om de prachtig vormgegeven Catedral de la Encarnición de Almería heen, een prachtig ontworpen kathedraal uit de Renaissancetijd (16e eeuw), die naast renaissancistische elementen ook Gotische kenmerken heeft. De Catedral de la Encarnición heeft zes torens, die de indruk wekken dat we met een verdedigingsfort te maken hebben. En dat is ook zo, want het bouwwerk moest de bewoners beschermen tegen aanvallen van piraten.

Qua activiteiten mag je sowieso het indrukwekkende Alhambra paleis, uit de tijd van de Moren, niet missen. Deze ligt op ongeveer twee uur rijden van Almeria bij de stad Granada. Zorg ervoor dat je minstens een maand van tevoren de tickets voor deze activiteit boekt, want kaartjes voor Alhambra zijn vaak al wekenlang vooraf uitverkocht.

Ten slotte is het een absolute aanrader om bij de Costa-Almeria te gaan duiken en snorkelen. Je kunt op diverse plekken langs de kust een duiktocht c.q. snorkeltocht boeken, waarbij je kennismaakt met het imposante onderwaterleven voor de kust van Almeria. Een prachtige locatie is bijvoorbeeld El Cabo a Fondo, waar je naast duiken en snorkelen bij idyllisch mooie rotspartijen ook kunt kanoën en kajakken.

Boek nu jouw last-minute Costa-Almeria

Wacht niet langer en profiteer van de voordelige last-minute-reizen die nu beschikbaar zijn. Een bezoek aan de Costa-Almeria creëert een fantastische herinnering die je de rest van je leven bijblijft!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again