Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute Barcelona

Direct aan zee gelegen en met een aangenaam klimaat het hele jaar door - een last-minute city trip naar Barcelona is op elk moment een goede keuze. Ontdek de hoofdstad van Catalonië wanneer je op zoek bent naar goedkope last-minute aanbiedingen naar Barcelona, hier bij FTI!

Bezienswaardigheden & highlights Barcelona

De hoofdstad van Catalonië is een van de absolute hotspots in Europa. Een last-minute Barcelona reis is ideaal om je spontaan een paar dagen onder te dompelen in het bruisende leven van deze fascinerende stad. Het nachtleven met zijn vele bars en disco's is legendarisch. Overdag is er veel kunst te ontdekken, talloze winkelmogelijkheden en vele mooie wijken die een bezoek meer dan waard zijn. Het is bijna niet te geloven hoeveel gezichten deze stad heeft. Naast de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de promenade Las Rambla en de wereldberoemde kerk Sagrada Familia is er veel te ontdekken. Zo biedt last-minute Barcelona echt alles wat het hart begeert.

De eerste stop in Barcelona is de ongeveer 1,3 kilometer lange promenade Las Rambla. Het reikt van Placa Catalunya tot aan de oude haven. Er is altijd wel iets aan de hand bij de Rambla. Het beste is om het over je heen te laten komen, een "café con leche" te drinken in een van de vele straatcafés, naar de straatartiesten te kijken en te genieten van de zon en het leven. Dit is al een zeer goed begin van een last-minute reis naar Barcelona. De oude haven (Port Vell/Puerto Viejo) met zijn maritieme flair is een ander hoogtepunt. Vanaf hier is er de mogelijkheid voor een havenrondvaart en het populaire stadsstrand Platja de la Barceloneta is ook al in zicht.

Wie in Barcelona is, zal de Sagrada Familia natuurlijk niet willen missen. De door Gaudi gebouwde kerk is het beroemdste gebouw van de stad en door zijn bizarre architectuur is het echt indrukwekkend. Ook vanuit Gaudi is het Parc Güell bij de Turó del Carmel. Vanaf de heuvel is er gratis een fantastisch uitzicht over de metropool.

Barrio Gótico, La Rambla, El Raval en nog veel meer

De oude stad van Barcelona (Ciutat Vella) is verdeeld in vier wijken. Een wandeling door de verschillende wijken is de beste manier om de vele gezichten van de stad te leren kennen. De multiculturele wijk Raval ligt ten westen van de Rambla en biedt goede winkelmogelijkheden. Twee van de meest populaire markten bevinden zich ook in deze wijk: Mercat de la Boqueria en Mercat de Sant Antoni. Voor kunstliefhebbers is het museum voor hedendaagse kunst "MACBA" een must. ´s Avonds wordt Raval een populaire uitgaanswijk.

De gotische wijk (Barri Gòtic), gebouwd op een heuvel, is de oudste wijk van deze oude stad. Hier kun je ontspannen wandelen door smalle straatjes met veel boetiekjes en speciaalzaken. Romantische pleinen nodigen altijd uit tot een adempauze. Ten oosten van de gotische wijk ligt de wijk "Sant Pere, Santa Catarina i la Ribera (El Born)". Er zijn hier ook veel kleine designwinkels. Vooral 's avonds is er veel te doen in de vele bars, clubs en restaurants. De kleinste wijk van de oude stad is Barceloneta, tussen de oude haven en het strand. Het is perfect voor een aangename middag of avond in de zon.

Boek jouw last-minute Barcelona

Een reis naar Barcelona is het hele jaar door de moeite waard. Het wordt daar nooit echt koud. Zelfs in de winter zijn er vele dagen waarop men 's middags in de zon kan genieten op een terras – een last-minute Barcelona kan dus altijd!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again