Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute naar Yucatan

Het schiereiland Yucatan ligt aan de Golf van Mexico, en wordt vooral bezocht door toeristen die naast zon, zee en strand ook de rijke Maya-cultuur willen ontdekken. In tegenstelling tot de meeste Mexicaanse regio's, is Yucatan opvallend vlak. De meeste toeristen verblijven er in Cancún, het meer sfeervolle Playa del Carmen of het eiland Cozumel. Door de aangename winterse temperaturen is het ook een populaire last-minute bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar de warme winterzon.

Bezienswaardigheden Yucatan

Eén van de belangrijkste steden uit de rijke Maya cultuur was ongetwijfeld Chichén Itzá. Het gebied is zo groot, dat je het best bezoekt met een gids. Je vindt er onder andere de 365 treden tellende tempel El Castillo (tempel van Kukulcan), meerdere gebouwen in pure Puucstijl en het observatorium Caracole. Cobá is bij toeristen vooral bekend om zijn vele ruïnes. De meerderheid daarvan bevinden zich nabij twee belangrijke meren, namelijk het Lago Cobá en het Lago Macanxoc meer. Het is één van de oudste Maya steden ter wereld. De Tempelpiramide Nohoch-Mul of Castillo is er een van de vele hoogtepunten. De trap naar de top van deze tempel telt maar liefst 100 treden en zorgt voor een indrukwekkend uitzicht. Een andere ruïne is de stad Uxmal, waar je kennismaakt met een zogenaamde "Wizard Pyramide" van maar liefst 40 meter hoog. In de nabijheid staat het paleis van het Vogelbinnenhof, grenzend aan de binnenplaats van een nonnenklooster met  begraafplaats. Een andere belangrijke archeologische plaats is die van Xelhá in Tulum. Xelhá herbergt heel wat waardevolle schatten uit de Maya cultuur die je nu nog altijd kunt bezichtigen.

Tegenwoordig is Xelhá ook bekend om zijn natuurpark, een commercieel waterpark in een natuurlijke baai waar zoet en zout water samenkomen. Het bestaat uit een natuurlijk aquarium en een heus schildpaddenreservaat. Zwemmen met de dolfijnen behoort er ook tot de mogelijkheden. Vakantiegangers die houden van zon, zee en strand, voelen zich in Playa del Carmen zeker in hun element. Dit oorspronkelijke vissersdorpje groeide uit tot een echt vakantieparadijs met kilometers lange, prachtige zandstranden, vele luxe hotels, resorts, chique clubs en bars. Tussen al dit toeristische gelegenheden, vind je ook hier nog goed bewaarde ruïnes en piramides. Vooral de Xaman-Ha ruïnes, die over de gehele stad verspreid liggen.

Klimaat

Yucatan heeft een steppeklimaat. Het is er het hele jaar door warm, vaak heet. Dat is er oorzaak  dat je in Yucatan geen bomen vindt, wél grote zandvlaktes met dor gras en struiken. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 21 graden. De beste reistijd voor Yucatan loopt van februari tot eind november, met de hoogste gemiddelde temperatuur in juli (37 graden) en de laagste in januari. Maar dan is het er nog altijd gemiddeld 18 graden.

Wat te eten in Yucatan?

Tijdens je vakantie op Yucatan moet je zeker kennismaken met de lokale keuken. De Mexicanen gebruiken de meeste maaltijden aan of in straatkarren. Taco is met voorsprong de meest populaire straatvoeding. De origineelste taco is ongetwijfeld die met langzaam geroosterd varkensvlees, gemarineerd in sinaasappel- en limoensap en langzaam geroosterd in een bananenblad (de Cochinita pibil taco).

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Yucatan? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again