Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute naar Mexico  

Het Latijns-Amerikaanse Mexico is het grootste Spaanssprekende land ter wereld en voor Nederlandse als Belgische toeristen is Mexico vooral een zonnige bestemming, waar je prachtige stranden kunt combineren met de Mexicaanse cultuur en de vele overblijfselen van de oude Maya-cultuur. Een last-minute vakantie naar Mexico van FTI is de manier voor jong en oud om te genieten van een welverdiende en onvergetelijke vakantie!

Populaire bestemmingen Mexico

Mexico-Stad ofwel Mexico-City is de hoofdstad van deze boeiende vakantiebestemming. Rondom het plein van de grondwet, de Plaza de la Constitución of ‘Zócalo’ in de volksmond, bevinden zich enkele waardevolle bezienswaardigheden. In de eerste plaats de majestueuze kathedraal van de stad, gebouwd in Churriueresque stijl, later  het voorbeeld voor vele historische gebouwen. Verder vind je hier het Nationaal Paleis en het Museo Nacional de Culturas. Het plein is ook bekend om de overblijfselen van de belangrijke tempelpiramide van de Azteken, de ‘Templo Mayor’. In het mausoleum liggen enkele onafhankelijkheidsstrijders zoals Nicolás Bravo, Miguel Hidalgo y Costilla, José María Morelos en Guadalupe Victoria begraven. Cultuurliefhebbers ontdekken er ook de vele musea waaronder het Nationale Antropologiemuseum. De statige Basiliek van Guadalupe trekt jaarlijks vele toeristen en pelgrims uit alle hoeken van de wereld. Boek je een last-minute richting Mexico? Zet dan zeker ook het schiereiland Yucatán op je to-do lijstje. Je maakt er uitgebreid kennis met de wereldberoemde Maya-stad Cobá en haar vele ruïnes langs de meren van Lago Cobá en Lago Macanxoc. De 100 traptreden van de Tempel Piramide Nohoch-Mul bieden je een uniek uitzicht over de stad. Bezoek er zeker ook Chichén Itzá en zijn tempel van Kukulcan. Steden zoals Uxmal, Tulum en Xelhá hebben nog meer bezienswaardigheden uit de rijke Maya cultuur binnen hun stadsgrenzen. Met zijn vele, prachtige natuurparken, musea en gezellige markten ademt de stad Mérida nog altijd zijn koloniale sfeer van weleer uit. Zonaanbidders moeten hoe dan ook naar de populaire Mexicaanse badplaats Play del Carmen aan de Rivièra Maya. Daar is het volop genieten langs de prachtige zandstranden. Vlak bij ligt Tulum met tal van fraaie Maya bouwwerken. Playa del Carmen is minder druk als het vlakbij gelegen Cancun, vooral bekend om zijn bruisend nachtleven.

Klimaat

Mexico heeft een tropisch klimaat, met het hele jaar door temperaturen boven de 30 graden. Tijdens de zomer valt er gemiddeld iets meer neerslag dan in andere maanden. De beste tijd om naar Mexico te reizen is van begin december tot eind april.

Wat eten in Mexico?

De Mexicaanse keuken is een combinatie van Indiaanse en Spaanse tradities, aangevuld met Aziatische eetgewoonten en Amerikaans fastfood. De restaurants in de grote steden en badplaatsen zijn volledig aangepast aan de Europese en Amerikaanse eetgewoonten. Traditioneel Mexicaans eten omvat voornamelijk tortilla's, taco's, chili, vers fruit, chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). Maïs is het hoofdingrediënt van elke maaltijd. Typische Mexicaanse gerechten zijn Huevos rancheros, of gebakken eieren op tortilla's met chilisaus en gekookte bonen, limoensoep en gebrouwen en gestoofde maïskolven.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Mexico? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again