Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Mauritius

Eindeloze droomstranden, het turkooisblauwe water van de Indische Oceaan, het aangename klimaat en een klein tijdsverschil maken Mauritius tot een populaire reisbestemming. Ontdek ook dit kleine paradijs - je kunt goedkope last-minute Mauritius aanbiedingen vinden bij FTI!

Populaire plaatsen op Mauritius

Als je een last-minute Mauritius boekt, heb je een ruime keuze aan hotels op verschillende vakantiebestemmingen. Grand Baie is ongetwijfeld een van de mooiste vakantiebestemmingen op het eiland. Het dorp ligt in het noorden van het eiland en wordt gekenmerkt door ruime droomstranden. De toeristische infrastructuur is uitstekend, daarom is het aanbod aan restaurants en bars immens. Op het strand kunnen boten, kajaks en onderwateruitrusting worden gehuurd bij lokale aanbieders om tijdens de vakantie optimaal van de zee te genieten.

Niet ver van Gran Baie ligt Trou aux Biches, een ander populair vakantieoord met een van de mooiste zandstranden van het eiland. In het westen is Flic en Flac een levendig vakantieoord genesteld tegen de Indische Oceaan. In kleine winkeltjes kun je souvenirs snuffelen, terwijl op het brede zandstrand ligstoelen beschikbaar zijn. De regio rond Blue Bay in het zuidoosten van Mauritius is veel minder ontwikkeld. Vooral duikers en snorkelaars komen daar aan hun trekken, want er is een zeer goed bewaard gebleven koraalrif in de baai.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten op Mauritius

Tijdens een last-minute vakantie op Mauritius kun je heerlijk relaxen op hagelwitte stranden en de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken. Maar de stranden zijn slechts een van de hoogtepunten van het eiland dat ooit werd bezet door de koloniale macht van Frankrijk. Het heeft ook oude koloniale gebouwen die inzicht geven in de geschiedenis van Mauritius. Hoeveel invloed de Indiase immigranten op het eiland hebben gehad, is te zien in Ganga Talao. Het is een bedevaartsoord voor de hindoes, met onder meer een tempelcomplex en heilige wateren. De botanische tuin Sir Seewoosagur Ramgoolam onthult de prachtige planten en bloemen die het tropische klimaat kan produceren.

Krokodillen en schildpadden zijn te bewonderen in het natuurpark La Vanille. Ook in het bergachtige achterland zijn enkele watervallen te ontdekken. Vooral de Rochester Falls en Tamarind Falls zijn indrukwekkend. Meer watervallen zijn verborgen in het struikgewas van het spannende Black River Gorges National Park, dat ideaal is om te wandelen met zijn kloven en paden.

De beste reistijd voor een last-minute naar Mauritius

Mauritius ligt op het zuidelijk halfrond, daarom zijn de seizoenen omgekeerd van die in Europa. Het is echter wel het benoemen waard dat het tropische klimaat voor slechts kleine verschillen tussen de afzonderlijke maanden zorgt. De dagtemperaturen liggen meestal rond de 28°C en het zeewater heeft een vergelijkbare waarde. De afzonderlijke seizoenen verschillen voornamelijk in termen van neerslag en wind. De zomer is van december tot eind april.

Vanaf januari is er meer neerslag te verwachten en kunnen er tropische stormen ontstaan. In januari en februari kunnen cyclonen het eiland overspoelen, daarom kun je in deze twee maanden beter geen last-minute vakantie op Mauritius boeken. Van mei tot november is het winter op het eiland, maar door de warmte is het er alsnog zeer aangenaam. Het is mogelijk om in zee te zwemmen en het achterland uitgebreid te verkennen. In principe kun je tussen maart en december zonder zorgen naar het zonnige eiland vertrekken.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again