Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute Valletta

Gelegen in het oostelijk deel van Malta bevindt zich de hoofdstad Valletta. Met slechts 6000 inwoners is Valletta de kleinste hoofdstad van Europa. De stad kenmerkt zich door de vele overblijfselen uit de Middeleeuwen en het grote aanbod aan cultuur, wat het een perfecte bestemming vormt voor een stedentrip. Verken de smalle, kleurrijke straatjes terwijl je een bezoek brengt aan de kathedraal, het archeologisch museum of het Sint Elmo fort. Tijdens een wandeling door de stad zal je een gemoedelijke sfeer ervaren door de aanwezigheid van kleine winkeltjes en eettentjes, afgewisseld met pleintjes waar fonteinen en tuinen rust uitstralen. Valletta is een stad welke voornamelijk culturele bezienswaardigheden biedt. Wie echter de binnenstad verlaat, kan op loopafstand al het strand en de zee bereiken. Hiermee zijn alle ingrediënten voor een veelzijdige vakantie aanwezig.

Wat mag je niet missen in Valletta?

Liefhebbers van cultuur en historie kunnen hun hart ophalen in de binnenstad. Er zijn vele kerken te bezoeken, waaronder de bekende Sint-Jacobskathedraal en de St Paul's kathedraal. Ook de Carmelite kerk is zeker een bezoek waard. De koepel van deze kerk is in de wijde omtrek te zien en is daardoor niet te missen. Wie graag een museum bezoekt, kan onder andere terecht in het oorlogsmuseum, welke je in het fort van Sint Elmo kunt vinden. Diverse vondsten uit de Eerste en Tweede wereldoorlog zijn hier te vinden, waaronder resten van vliegtuigen, afweergeschut en harnassen. Wie zich verder in de historie wil verdiepen, kan ook diverse tentoonstellingen uit de Prehistorie en Middeleeuwen bekijken. Vakantiegangers die van rust en natuur houden, mogen een bezoek aan de Upper en Lower Barakka tuinen zeker niet overslaan. Naast diverse planten, bomen en fonteinen zijn hier ook een aantal monumenten te vinden. Bovendien bevindt de Upper Barakka tuin zich op een hoogte van 60 meter, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de haven.

Activiteiten in Valletta en omgeving

Naast cultuur en historie zijn er ook op het gebied van sport, natuur en ontspanning diverse activiteiten te ondernemen. Vanuit de haven van Valletta kan je per boot de kustlijn verkennen en in het dichtbij gelegen plaatsje Sliema kunnen er diverse watersporten beoefend worden, waaronder snorkelen, duiken, parasailen en kajakken. Wie liever het avontuur opzoekt, kan een ritje maken op de 300 meter lange zipline of een jetski huren in de haven. Ook op culinair gebied valt er van alles te ontdekken in Valletta. Ga bijvoorbeeld mee met de Valletta Food Tour en proef tijdens deze drie uur durende wandeling diverse Maltese gerechten en drankjes, terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bekijkt. Wie ten slotte met kinderen op vakantie is in Valletta, mag een ritje met de Malta Fun Train zeker niet vergeten.

Het klimaat in Valletta

Valletta is de meest zuidelijk gelegen hoofdstad van Europa en is daarom een geschikte bestemming om het hele jaar door te bezoeken. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomermaanden rond de 30 graden, en met een watertemperatuur van 24 graden kan er volop genoten worden van activiteiten in en op het water. In de winter bedraagt de gemiddelde temperatuur ongeveer 16 graden en de kans op regen is het grootst tussen begin oktober en eind januari. Met gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar zijn liefhebbers van een zonvakantie in Valletta zeker op het goede adres.

Tot slot

Valletta is gelegen op een eiland, waardoor er voor jong en oud een leuke en veelzijdige vakantie te beleven valt. Een stedentrip in Valletta kan goed gecombineerd worden met dagen aan het strand en in de natuur, en de naastgelegen eilanden Gozo en Comino zijn per boot gemakkelijk te bereiken voor een heerlijke dag aan het water. Een last-minute naar Valletta zal iedere vakantieganger tevreden stellen.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Valletta? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again