Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute naar Istrië  

Het schiereiland Istrië ligt langs de Adriatische Zee tussen de Golf van Triëst en Kvarner. Oorspronkelijk Italiaans grondgebied, maakt Istrië vandaag deel uit van het naburige Kroatië. De bekendste plaatsen zijn Pula, Poreč en Rovinj. De ruim één kilometer lange kustlijn biedt prachtige stranden en gezellige baaien waar je ongestoord kunt zonnebaden en- of snorkelen.

Bezienswaardigheden Istrië

Breng je je volgende vakantie in Istrië door? Dan mag een bezoek aan de grotten van Beredine zeker niet op je to-do lijstje ontbreken. De ondergrondse rivier "Pazincica" bij Pazin is ook een bezoek meer dan waard. Dit kun je makkelijk combineren met een bezoek aan shoppingstad Pula. In Istrië zelf vind je namelijk geen echt groot winkelcentrum, wel filialen van grote internationale winkelketens naast gezellige winkeltjes en boetieks. Als je toch in Pula bent, kun je meteen naar Het Romeinse amfitheater. Vroeger werden er angstaanjagende en vaak bloedige wedstrijd georganiseerd. Die moesten ondertussen de plaats ruimen voor een meer vredige vorm van entertainment, namelijk het organiseren van concerten en festivals zoals het bekende Pula Film Festival. Aan de westkust van Istrië liggen de Brioni eilanden, waar ooit de Joegoslavische president Josip Broz, alias Tito woonde. Naast een dierenpark tref je in het Nationaal Park de Bijuni Eilanden ook ruïnes aan van een Romeinse Villa, een archeologisch museum en meerdere, prachtig aangelegde golfterreinen. Voor de Kroatische kust kun je veel meer eilanden ontdekken. Een andere toeristische attractie zijn ongetwijfeld de waardevolle archeologische sites in het bergdorpje Monkodonja, met de resten van een nederzetting uit de Bronstijd.  En dan is er nog het Rode eiland, gelegen op slechts vijftien kilometer varen van Rovinj. Hier ligt een van de beste en mooiste stranden van de gehele regio. Ondanks deze stranden vooral uit kiezel en rotsen bestaan, zijn ze zowel bij de toeristen als bij de plaatselijke bevolking erg populair. Het Rode Eiland bestaat eigenlijk uit twee eilanden, namelijk Sveti Andrija en Maskin. Het Maskin deel wordt vooral bezocht door naturisten. De vele dennenbomen kleuren het Rode Eiland... groen. Op warme zomerse dagen brengen deze bomen een aangename verkoeling. Sportieve toeristen kunnen tot slot ook terecht in het vissersdorpje Vrsar, waar ze zich kunnen uitleven in allerlei watersporten.

Klimaat

Met gemiddelde temperaturen tussen 25 en 30 graden is het in de zomermaanden aangenaam vertoeven in Istrië. Vooral juli en augustus zijn warm. Je kan dan denken aan middagtemperaturen die gemiddeld tussen de 25 en 30 graden uitkomen. Met een relatief hoge luchtvochtigheidsgraad, zorgen de badplaatsen langs de kust voor de nodige verkoeling. De beste reistijd voor de Kroatische regio Istrië ligt tussen begin mei en eind september. De hoogste gemiddelde temperatuur wordt gemeten in juli (27 graden) en de laagste in januari met 9 graden.

Wat eten in Istrië?

Kroatië en Istrië hebben een rijke culinaire traditie. Pasta, wijn en vooral vis vormen er de rode draad. De meest bekende pastagerechten van Istrië zijn met voorsprong fuži in wild-saus, pljukanci in prosciutto-saus, fuži in truffelsaus en pljukanci met asperges.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Istrië? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again