Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Last-minute Jordanië

Op slechts vijf vlieguren vanaf Nederland ligt Jordanië, een bijzondere vakantiebestemming die je beslist moet aandoen. Jordanië is een van de meest afwisselende landen ter wereld en doordrenkt met historie. Het land was vroeger een belangrijk knooppunt van diverse handelsroutes, daarom tref je er nu een mix van Arabische én Westerse cultuur aan. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, de woestijn, de prachtige onderwaterwerelden, de geurende en kleurrijke Arabische markten en natuurlijk een van de zeven wereldwonderen. Of je nu van actie of juist ontspanning houdt, Jordanië biedt het je allemaal. Last-minute Jordanië boeken? Een aanrader!

Bezienswaardigheden & highlights Jordanië

Petra: Petra is een van de zeven wereldwonderen en moet je echt gezien hebben. Het is een volledige woestijnstad die ruim tweeduizend jaar geleden uit de rode rotsen werd uitgekapt. Verbaas je over de enorme zuilen, tombes, woningen en rotspaleizen. Een smal pad tussen de indrukwekkende hoge rode rotsen leidt je er naar toe.

Dode Zee: dobberen op het laagste gelegen punt der aarde. Dat kan in de Dode Zee. Door het hoge zoutgehalte van 34% blijf je drijven. De modder en het water van de Dode Zee hebben door hun mineralen ook nog eens een helende werking.

Woestijn in Wadi Rum: waar je ook kijkt, overal zie je zand in mooie rode tinten en rode rotsformaties. Het lijkt wel of je op Mars bent beland. Maak een jeepsafari door dit prachtige woestijnlandschap van liefst 720 vierkante meter of laat je tussen de bulten van een kamelenrug vervoeren. Geniet op het eind van de dag van de prachtige zonsondergang. Voor het aanschouwen van een heldere sterrenhemel adviseren wij je een nacht in een bedoeïenenkamp te overnachten.

Jerash: Jerash wordt niet voor niets het Rome van Jordanië genoemd. Op Italië na staan hier de best bewaarde Romeinse ruïnes. Indrukwekkende Romeinse amfitheaters, zuilen, pleinen en tempels kun je hier allemaal bewonderen.

Wadi Mujib: wanneer je avontuurlijk bent aangelegd moet je dit natuurreservaat beslist bezoeken. Water, bergen, canyons en wandelen maar ook een enorme diversiteit aan planten en dieren. Populair is de Siq Trial. Er is ook een gelijknamige dam. Hier stort het water bizar hard naar beneden. Het uitzicht is hier erg mooi. 

Aqaba: in de baai van Aqaba kun je prima duiken. Het zicht is perfect, het water aangenaam van temperatuur en de prijzen zijn gunstiger dan in Egypte.

Amman: in de hoofdstad Amman is een privéwandeling een aanrader. Tijdens deze wandeling zie je alle highlights zoals de citadel en het Romeinse theater. Passeer Rainbowstreet, de kalverstraat van Amsterdam en proef het echte streetfood. Je kunt deze wandeling ook ´s nachts maken.

Boek jouw last-minute Jordanië

Je zult je dit bijzondere land je leven lang blijven herinneren. Trek voor je bezoek aan dit prachtige en afwisselende land daarom voldoende tijd uit.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again