Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute naar Veneto

Bij de meeste toeristen is Veneto vooral bekend als de regio in Italië, waar Venetië zich bevindt. Maar hoewel Venetië een bijzondere stad is en zeker de moeite waard om tijdens je vakantie te bezoeken, heeft deze Italiaanse regio meer te bieden. Zo ligt de oostkant van het Gardameer in deze regio en kun je genieten van stranden aan de Adriatische Zee en van de bergen in het noorden. Genoeg redenen dus om nu je last-minute vakantie naar Veneto te boeken.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen in Veneto?

We zeiden het al, de grootste toeristische trekpleister is Veneto in Venetië. Deze romantische stad staat bekend om de vele kanalen, waar je met een gondel doorheen kan varen. Doordat het al in de Middeleeuwen een rijke stad was, vind je hier prachtige architectuur, zoals de San Marco Basiliek en het Dogepaleis. Wandel over de prachtige bruggen over de vele kanalen en geniet van de kunst in een van de musea. 

Als je na een bezoek aan Venetië nog niet genoeg hebt van cultuur, dan kun je ook nog naar Verona, de stad van Romeo en Julia. Hier kun je een Romeins Amfitheater uit de 1e eeuw bezoeken, waar ook elk jaar een operafestival wordt gehouden. De brug Ponte Pietra werd voor het begin van onze jaartelling gebouwd. Bezoek bovendien het huis van de vrouw, waarop Shakespeares verhaal over Romeo en Julia is gebaseerd. 

Voor cultuur, maar minder drukte, ga je naar Vicenza. Ook hier vind je verschillende prachtige kerken en ander architectuur uit de Romeinse tijd. Maar omdat het een minder bekende stad is, zijn er minder toeristen en kun je in heerlijke rust genieten van bezienswaardigheden.

Wat is er verder in Veneto te doen?

Naast cultuur heeft Veneto meer te bieden. De natuurliefhebber gaat naar het noorden voor de Dolomieten en een deel van de Karnische Alpen. Een mooi gebied om heerlijk te wandelen, maar je kunt er ook wintersporten. 

Strandliefhebbers vinden, wat ze zoeken in de badplaatsen Jesolo en Caorle of aan de oostkant van het Gardameer. Door de diversiteit van de Veneto is elke soort vakantie hier mogelijk.

Wanneer reis je naar Veneto?

Door de veelzijdigheid van Veneto kan ook het weer behoorlijk verschillen. Het grootste deel heeft een gematigd zeeklimaat. Ook valt er relatief veel regen. In de gebergtes heerst een landklimaat, met grotere extremen. De beste tijd om Veneto te bezoeken is dan ook van mei tot september.

Tot slot

Zoals je ziet, is Veneto een heerlijke plek voor een cultuur- natuur- of strandvakantie. En dan hebben we nog niet een verteld, dat dit ook de regio is waar de Prosecco vandaan komt. Meer redenen heb je toch niet nodig om jouw last-minute naar Veneto te boeken?

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Veneto? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again