Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute naar Trentino

Italië is een prachtig vakantieland en een van de mooiste regio's van Italië is Trentino. In deze veelzijdige regio, net over de grens met Oostenrijk, vind je alles wat Italië zo fantastisch maakt: prachtige landschappen, azuurblauwe meren, historische steden, gerenommeerde musea en, uiteraard, heerlijk eten.

Bezienswaardigheden van Trentino

Trentino is een bergachtige regio. Net als aan de Oostenrijkse kant van de grens, vind je hier 's winters volop skipistes voor elk niveau en ook de après-ski is hier dik in orde. Deze bergachtige omgeving vormt buiten het winterseizoen de perfecte achtergrond voor fantastische wandelingen. Wandelaars komen van heinde en verre om te genieten van de rust, ruimte en natuur van dit deel van Italië. 

Nog altijd beschouwen veel toeristen Trentino als een doorgangsgebied op weg naar hun eindbestemming in zuidelijker Italië. Dat is onbegrijpelijk wanneer je deze regio wat beter leert kennen. Of je nu gaat om cultuur te snuiven of om lekker actief bezig te zijn, tijdens een last-minute vakantie naar Trentino vind je alles wat je zoekt!

Een van de absolute hoogtepunten van Trentino is de hoofdstad Trento. Deze stad die bekend is van het Concilie van Trente (1545 - 1563) waar de Katholieke Kerk, onder druk gezet door de reformatie in Noord-Europa, een einde maakte aan tal van misstanden en een begin maakte met de Contrareformatie. Dit roemruchte Concilie vond plaats in de Dom van Trente die ook vandaag de dag nog kan worden bezocht. Het vlakbij de Dom gelegen Museo Diocesano biedt inzicht in de aanleiding, het verloop en de gevolgen van het Concilie dat ons leven tot vandaag aan toe in belangrijke mate bepaalt.

Naast de Dom is het rijk ingerichte, historische Castello del Buonconsiglio, de woning van de prins-bisschoppen van Trente, een absolute must-see voor bezoekers van Trente. 
 
Naast Trente zijn meer plaatsen in Trentino een bezoek meer dan waard. Zoals Riva del Garda, aan het Gardameer, met z'n bloemenpracht, het weidse uitzicht over het meer en de Rocca, de oude burcht. Maar ook Rivoreto met zijn musea, palazzi en markten is een trekpleister van formaat. 
 
Kamperen in de rijke natuur van Trentino is een belevenis. Wonderschone vergezichten, uitgestrekte bossen en spiegelende meren in overvloed. Al dit natuurschoon vraagt om een kampeervakantie en er zijn gelukkig heel veel campings in dit deel van Italië. Of je een chalet wilt huren, je eigen caravan meeneemt of lekker basic wilt kamperen aan de oever van een azuurblauw meertje, het kan hier allemaal. En er zijn voldoende meren om uit te kiezen. Wat te denken van het overbekende, maar nog altijd magische Gardameer. Minder bekend, maar minstens zo aantrekkelijk zijn het meer van Molveno, het meer van Levico en het meer van Tenno.

Andere tips

Veel mensen zijn verrast als ze in Trentino worden aangesproken in het Duits, maar zo heel bijzonder is het niet. Een groot deel van de bevolking is tweetalig opgevoed. Niet alleen vanwege de nabijheid van de Oostenrijkse grens, maar ook de historische invloed van de vroegere dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije lijkt het soms wel alsof je in Zuid-Duitsland of in Oostenrijk bent beland. Niet voor niets heet dit deel van Italië ook wel Süd-Tirol. 

Niet alleen de taal suggereert dat dit deel van Italië een sterke Oostenrijkse invloed heeft. Ook in het lokale menu, waarvan worstjes een belangrijk bestanddeel vormen, vind je die invloed terug. Zo vind je in regionale pizzeria's verschillende varianten van Würstl-pizza's en ook 'speck' prijkt op menig menukaart. 

Al rijdend of wandelend door de Trentino zijn de vele wijngaarden niet te missen. Deze regio produceert dan ook veel verschillende wijnen. Witte wijnen zijn daarbij in de meerderheid. Overal vind je hier Chardonnay, Sauvignon en Pinot Bianco druiven, maar ook de Merlot en Syrah-druif zijn hier te vinden. Daarnaast neemt de populariteit van lokaal bekende druiven, zoals de Marzemino, Teroldego, Rebo en de Nosiola, de afgelopen jaar steeds meer toe.

Klimaat en beste moment om Trentino te bezoeken

Het klimaat van Trentino is gematigd, vooral in de zomermaanden, van mei tot en met september, is het meestal droog en zijn de temperaturen voor ons Noorderlingen prima te hanteren.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Trentino? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again