Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔Last-minute Sicilië

Het aangename klimaat, de vulkanische vegetatie, de pittoreske stranden en natuurlijk de heerlijke keuken maken Sicilië tot een populaire toeristische bestemming. Ontdek het grootste Italiaanse eiland - bij FTI vind je last-minute aanbiedingen voor Sicilië!

Bezienswaardigheden & highlights Sicilië

Diep in het zuiden van Italië ligt Sicilië. Het is het grootste eiland van de Middellandse Zee, met talloze zandstranden en romantische baaien langs de kust. Het achterland is een paradijs met schilderachtige bergen, imposante vulkaanlandschappen en een weelderige vegetatie. Oude cultuurschatten en romantische steden maken de last-minute vakantie op Sicilië perfect.

De mooiste vakantieoorden op Sicilië

Je plant een spontane reis naar Sicilië en weet niet precies waar je naartoe moet voor de last-minute trip? De meeste vakantieoorden liggen dicht bij de zee en kleine baaien en stranden zijn vaak op loopafstand. Bijzonder schilderachtig is het dorp Bagheria in het noordwesten van het eiland. Hier heb je een uitstekend uitzicht over de Golf van Palermo en nodigen charmante baaien je uit om te zonnebaden. Een van de bekendste vakantieoorden op Sicilië is Cefalù. Hier kun je wandelen door middeleeuwse steegjes, wandelen langs het lange zandstrand of een wandeling maken naar het aangrenzende natuurgebied. Bijzonder mooie stranden zijn te vinden in Fontane Bianche in het zuidoosten van Sicilië. Vanaf hier kun je goede excursies maken naar Syracuse, dat ongeveer 15 km verderop ligt. In de oudheid was Syracuse het culturele en economische centrum van het eiland.

Dankzij de lange geschiedenis en de vruchtbare vulkaanlandschappen kun je tijdens een last-minute vakantie op Sicilië een veelvoud aan bezienswaardigheden en hoogtepunten ontdekken. Natuurliefhebbers zullen blij zijn met een wandeltocht naar de Gole dell Alcantara kloven, die zich in duizenden jaren een weg tot 20 meter in het lavasteen hebben gebaand. Op warme dagen is een ideale combinatie van zwemmen en wandelen mogelijk. Een absoluut hoogtepunt is zeker de (nog actieve) vulkaan Etna. Hoewel het goed ontwikkeld is voor het toerisme, is het aan te raden om een rondleiding te volgen. Taormina is een van de meest bijzondere culturele bezienswaardigheden van het eiland. Het charmante stadje inspireert met zijn terrasvormige bouw en het Griekse amfitheater. Een zeer indrukwekkende archeologische plek is de Vallei van de Tempels in Agrigento. De Tempel van Concordia hoort erbij, die in de Griekse oudheid is gebouwd en relatief goed bewaard is gebleven. De kathedraal van Monreale dateert uit de 12e eeuw en is een van de mooiste kerkgebouwen van het eiland. Het fascineert door zijn Arabische en Byzantijnse stijlelementen.

De beste tijd voor een last-minute vakantie op Sicilië

Sicilië heeft een warm, mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. Zonaanbidders kunnen tussen mei en begin oktober gemakkelijk naar Sicilië reizen voor een ontspannende vakantie aan zee. Tijdens deze maanden is het water aangenaam warm en nodigt het uit om te zwemmen.

Wie echter tijdens een last-minute vakantie Sicilië cultureel wil verkennen, moet de hete zomermaanden vermijden. Vooral in juli en augustus kunnen de temperaturen oplopen tot 35°C, wat te heet kan zijn bij het bezoeken van oude opgravingsplekken of bij wandelingen. Met een aangename 20-25°C zijn de lente en de herfst ideaal om de natuur en cultuur van Sicilië te ontdekken. Van half november tot maart is het weer koel en onstabiel en slechts gedeeltelijk geschikt voor een last-minute vakantie.

Boek jouw vakantie naar Sicilië

Nieuwsgierig geworden naar Sicilië? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again