Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute naar Elba

Ooit het befaamde verbanningsoord van de Franse keizer Napoleon, nu een idyllisch eiland aan de aansprekende Italiaanse kust. Elba, waar de romantiek de boventoon voert en je de dynamiek van het Italiaanse leven ervaart. Qua omvang het grootste eiland van de Toscaanse archipel en de derde in rij na Sardinië en Sicilië. Bijna de helft van al haar inwoners verkiest hoofdstad Portoferraio als de plek om te wonen. Wil je het bruisende leven op Elba ervaren dan is dit de stad waar je moet zijn. Ben je liever op rust uit? Ook dan biedt een last-minute vakantie naar Elba heerlijke plekken ter ontspanning.

Onderwaterwereld Elba

Het last-minute vakantiegevoel wordt al aangewakkerd wanneer de boot vertrekt vanuit Piombino op het Italiaanse vasteland. Omdat er meerdere keren per dag een overtocht wordt gemaakt kun je de reis flexibel plannen. Omdat er op Elba ook een kleine luchthaven is kan er ook gevlogen worden. Wanneer je er eenmaal bent zul je verheugd zijn bij wat je ziet, hoort en proeft. De gastvrijheid van de lokale bevolking maakt je vakantie tot een onvergetelijke belevenis. Wat je op Elba niet mag missen is het nog steeds bestaande privé-oord van Napoleon, Villa dei Mulini. Voor een luttel bedrag mag je een leerzaam kijkje nemen in de luxe residentie van de Franse veldheer. 

Wat je ook zeker moet gaan doen op het mooie Elba is snorkelen. Of, voor de avontuurlijke mensen, duiken. Afgelegen van de drukbezochte stranden heeft vooral Kaap Sant’Andrea je een prachtige snorkelervaring te bieden. Helderblauw water nodigt je uit om haar onderwatergeheimen te bewonderen. Naast exotische vissen kun je daar koraal vinden en zelfs het wrak van een in 1972 gezonken schip. 

Het bezoeken van het nationaal park op Elba moet ook op je bucketlist staan. De mooiste bloemen en unieke natuur in het park doen je beseffen hoe mooi het leven is.

Verkenning Elba

Portoferraio, de hoofdstad van Elba, heeft interessante bezienswaardigheden. Maar liefst drie verschillende forten, de verdedigingswerken, kun je bezoeken. Hou je van winkelen terwijl de zon heerlijk schijnt? Bezoek de diverse souvenirwinkeltjes dat het eiland rijk is. Dat hoeft niet per se te voet. Je kunt gemakkelijk een scooter huren, met windscherm, om de stad en het eiland te verkennen.

Warme witte stranden

Het is zeker aan te raden de witte zandstranden te bezoeken. Zeker zeven verschillende stranden zijn op Elba te onderscheiden, elk met een eigen uitstraling. Al vanaf het begin van de lente is het op Elba behaaglijk warm met temperaturen rond 29 graden Celsius. De zomermaanden zijn iets warmer, maar dankzij het zeeklimaat voelt het prettig aan. Voor jou een goede reden om op de vele terrasjes, met een koud drankje in de hand, van de schoonheid van Elba te genieten.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Elba? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again