Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Rhodos

Rhodos is een van de mooiste Griekse eilanden. Het verwent last-minute vakantiegangers met meer dan 3000 zonuren per jaar en is daarmee een van de zonnigste regio's van Europa. Daarnaast maken de prachtige zandstranden het eiland tot een zeer populaire reisbestemming voor zwemmers. Surfers en kiters worden ook op magische wijze aangetrokken door de constante wind aan de westkust van het eiland. Boek jouw last-minute Rhodos en geniet van de schoonheid en diversiteit van het Griekse eiland.

Bezienswaardigheden op Rhodos

De hoofdstad van het eiland is een klasse apart. Niet alleen vanwege de Mandraki-haven met de overblijfselen van de Kolossus van Rhodos - het behoorde tot een van de zeven wereldwonderen. In de oude binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bevinden zich kronkelende straatjes met leuke winkels en restaurants, een straat uit het riddertijdperk en het internationaal bekende Grootmeesterspaleis. 'S Nachts verandert het middeleeuwse scenario in een enorm podium waarop het legendarische nachtleven van Rhodos-stad zich afspeelt.  

Ben je het feesten, winkelen en cultuur zat? De groene vlindervallei met zijn watervallen en beekjes biedt een unieke natuurbelevenis. In de zomer is de hele vallei bijna bedekt met vlinders. De zevenbronnenvallei Epta Piges is ook een waardevolle excursiebestemming. Er is een indrukwekkend kasteel en afgelegen baaien bij Monolithos. Duikers zullen zeker genieten van een omweg naar de visrijke Anthony Quinn Bay. En voor golfers is Afandou een bijzonder hoogtepunt met zijn goed onderhouden 18-holes golfbaan.

Wat is de beste tijd voor een last-minute Rhodos?

Het antwoord is simpel: het hele jaar door - behalve in januari en februari. Met meer dan 3.000 zonuren per jaar kan het bijna niet mis gaan. Rhodos ligt slechts ongeveer 40 km van het Turkse Marmaris en heeft ongeveer hetzelfde klimaat. Vanaf half april lopen de dagtemperaturen regelmatig boven de 20ºC en vanaf eind mei is het zeewater heerlijk warm. Eind november zal de zee temperaturen hebben tussen de 20 en 26º Celsius. Half november bereikt de luchttemperatuur meer dan 20ºC. Met Kerstmis is het zeewater 17-18ºC, maar de dagtemperaturen zijn slechts 15-18ºC. Vanaf half oktober neemt de kans op regen toe - maar zelfs in de diepste winter komen de temperaturen zelden onder de 7 tot 8º Celsius. Rhodos is dus zeker een aanrader voor een last-minute vakantie.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again