Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute naar Lesbos

Dit Griekse eiland heeft zoveel te bieden, je raakt er nooit uitgekeken. Hier proef je nog het échte Griekenland. Beleef op Lesbos een unieke vakantie. Lekker verse vis eten in een van de kleurrijke vissershaventjes. Een ouzo mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. In de vele historische dorpjes vind je altijd wel een oud fort, een charmant kerkje of een bijzonder klooster. Hoewel Lesbos één van de grootste Griekse eilanden is, is het niet erg toeristisch. De mooie zandstranden zijn over het algemeen heerlijk rustig. Lesbos is een vogelaarsgebied waar veel Europese vogelsoorten overwinteren. In het voorjaar is Lesbos een grote geurige tuin met allerlei kruiden en bloemen.

Bezienswaardigheden Lesbos

Versteende woud van Lesbos 
Op de hele wereld zijn slechts twee versteende wouden te vinden, waarvan er een op Lesbos ligt tussen de dorpen Antissa, Sigri en Esessons. Het versteende woud beslaat een oppervlakte van ongeveer 150 km2. Sommige versteende boomstammen zijn wel 22 meter hoog en staan nog volledig, met wortel en al, rechtop. Het museum in Sigri leert je meer over de oorsprong van dit versteende woud. 

Vatera 
Vlakbij de stad Polichnitou ligt het lange zandstrand (zeven kilometer) van Vatera. Het is een kleine toeristenplaats met voldoende horecagelegenheid en gezellige familie hotels. Ga hier langs de kust snorkelen en sta oog in oog met en octopus of een van de vele exotische vissen. 

Polichnitou 
Breng ook eens een bezoek aan de bijzondere heetwaterbronnen van Polichnitou. Hier komt heet water uit de grond met temperaturen tussen 75 en 90 graden. Zodra het water tot 43 graden is afgekoeld, kan er tegen een kleine vergoeding in worden gebaad. 

Mithymna 
Deze stad wordt als sinds de achtste eeuw als één van de machtigste steden van Lesbos gezien. De zo voor Mithymna kenmerkende natuurstenen huizen worden zelfs wettelijk beschermd om de authenticiteit van de stad te bewaren. Behalve de sfeervolle en gezellige haven, restaurants, galeries, musea en winkels, heeft Mithymna een burcht. Daar vinden regelmatige concerten of toneelvoorstellingen plaats.

Wat kun je nog meer doen in en rondom Lesbos?

Bezoek Petra 
Dit dorp wordt al sinds de prehistorie bewoond. Het dorp ligt prachtig in een mooie groene omgeving met cipressen, pijnpbomen, olijfbomen en eiken. Je vindt er leuke zandstranden. De dorpskerk (Panagia Glykofilousa) is op een bijzondere locatie gelegen. De lange, in de rotsen uitgehouwde trap leidt je naar de 30 meter hogerop gelegen kerk. Het uitzicht vanaf dit punt is absoluut de moeite waard. In het dorp ligt ook een vulkanische monoliet. 

Bezoek Plomari 
In Plomari ligt de Barbayanni likeurstokerij, waar je alles te weten komt over het productieproces en de geschiedenis van Ouzo. Verder is Plomari klein maar authentiek zodat je je als snel als een van de locals voelt. Er wordt hier spontaan muziek gemaakt. Drink een Ouzo met de locals.

Klimaat en beste reistijd

Lesbos heeft een mediterraan klimaat. Dat houdt in dat de zomers droog en heet zijn en de temperatuur in de winter zacht. Regen valt er gedurende 122 dagen (300 mm per jaar).De hoogste gemiddelde temperatuur is 30°C (augustus) en de laagste gemiddelde temperatuur is 11°C (januari). Mei tot en met oktober is de beste reistijd.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Lesbos? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again