Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute El Gouna

Absoluut de moeite waard, een last-minute El Gouna. El Gouna is een in 1989 aangelegd luxueuze stad in Egypte, fraai gelegen aan de Rode Zee. De stad bestaat uit verschillende eilandjes, gescheiden door kanalen en door bruggen verbonden. El Gouna wordt daarom ook wel Egyptisch Venetië genoemd. Uiteraard heeft El Gouna een jachthaven en een 18-holes golfbaan. Zeker de jachthaven is de moeite waard.

Bezienswaardigheden El Gouna

Abu Tig Marina
Waar je zeker naar toe moet is Abu Tig Marina, de prachtige haven en een toegangspoort voor de mooiste duikplaatsen van Egypte en de Rode Zee. Rondom Abu Tig Marina vind je leuke winkeltjes. Mooi is zeker ook Gouna Marina, op drie kilometer van het centrum van El Gouna. Daar ligt het ongetwijfeld mooiste strand van de stad met hagelwitte stranden en prachtige palmbomen.

Tamr Henna Space
Waar je niet aan ontkomt, zijn de prachtige eilandjes in de lagunes en prachtig is het werkelijk kraakheldere water. Daardoor is duiken er ook zo’n geliefde bezigheid. In het centrum ligt Tamr Henna Space, een bijzonder gezellig plein waar in de avonduren ruimte is voor live muziek en dans. Rondom het plein staan palmbomen, vind je winkeltjes en cafeetjes. El Gouna is ook de plek waar je bedoeïenen ontmoet als je een tocht maakt op de rug van een dromedaris.

Watersport
El Gouna is toch ook vooral een paradijs voor watersporters. Sliders Cable Park is wat dat betreft dan ook een absolute aanrader. Wat je zeker ook moet doen is een quad safari maken. Je gaat dan diep de woestijn in en ontdekt dat zelfs de woestijn heel erg leuk kan zijn. El Gouna biedt elke dag van het jaar zon en beschikt over drie jachthavens, twee shopping malls en twee golfcourses. Vanuit El Gouna is het bovendien prima mogelijk om uitstapjes naar Luxor of Cairo te maken. Ook voor de liefhebber van cultuur en historie heeft El Gouna heel wat te bieden met Biliotheca Alexandrina.

Boek jouw last-minute El Gouna

Een ding is zeker; wie heerlijk vakantie wil vieren en verzekerd wil zijn van elke dag zon, die gaat naar El Gouna. De witte stranden, het heldere water en het gezellige stadsplein zijn zeer de moeite waard, terwijl je vanuit El Gouna ook een aantal prachtige excursies kunt maken naar onder andere Luxor en Cairo. Je ontdekt er voorts dat de woestijn meer is dan alleen zand als je kiest voor de Quad Safari. Boek jouw last-minute El Gouna - je krijgt er geen spijt van.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again