Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Duitsland

Beleef Duitsland, waar er mooie onbekende en misschien al bekende plaatsen zijn. Geografie, sport- en vrijetijdsactiviteiten en culturele hoogtepunten zijn aanwezig voor elke wens. Bij FTI vind je de juiste last-minute aanbiedingen van Duitsland!

Bezienswaardigheden & highlights Duitsland

Duitsland ligt in het centrum van Europa en is een bestemming voor avontuurlijke en spontane vakantiegangers. De goede infrastructuur maakt alle delen van het land gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Om je reis voort te zetten, zijn er op alle Duitse luchthavens verbindingen met het spoor- en wegennet. De gematigde temperaturen het hele jaar door zorgen er ook voor dat elk seizoen zijn eigen attracties heeft en een last-minute vakantie in Duitsland heeft altijd andere aspecten te bieden. Skiën in de winter, zwemmen in de zomer en stedentrips het hele jaar door laten geen ruimte voor verveling. De verschillende bestemmingen in het land zijn bijzonder praktisch voor Duitse vakantiegangers, omdat korte reisafstanden ook spontane vakanties van korte duur mogelijk maken. Lange vluchten of reizen naar het buitenland zouden de schaarse vakantietijd in beslag nemen en zo de recreatieve waarde van de reis verminderen.

De mooiste vakantieresorts in Duitsland

Als je culturele evenementen wilt bezoeken en bezienswaardigheden wilt bezoeken, zijn de Duitse metropolen de ideale bestemming. Als hoofdstad van het land, biedt Berlijn naast de historische Brandenburger Tor, de moderne Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie en de idyllische oevers van de Spree met wandelpaden nog vele andere bezienswaardigheden. Op de Alexanderplatz kunnen vakantiegangers naar het uitkijkplatform van de televisietoren rijden en van hieruit genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Het gevarieerde museumlandschap biedt ook veel mogelijkheden voor activiteiten tijdens een last-minute vakantie in Berlijn.

Een andere populaire bestemming voor stedentrips is de Elbe-metropool Hamburg. In de aanlegsteigers kijken de bezoekers van de stad naar de schepen die op hun lange reis vertrekken. Vanaf hier is het slechts een korte wandeling naar de Michel, het herkenningspunt van Hamburg. De feestscène in de wijk St. Pauli is ook legendarisch. Tijdens het carnavalsseizoen is Keulen een uitnodigende bestemming voor last-minute vakanties in Duitsland met optochten en ontmoetingen en biedt München het Oktoberfest, het grootste volksfeest ter wereld.

Vakantieregio's Duitsland

Naast de steden in Duitsland zijn er verschillende vakantieregio's. De kusten van de Noord- en Oostzee zijn ideaal voor een strandvakantie in de zomer. Naast de kustplaatsen zijn eilanden als Usedom met zijn keizerlijke baden, Rügen met zijn natuurmonument van krijtrotsen en Sylt bijzonder aantrekkelijk voor een ontspannen korte trip. Actieve vakantiegangers daarentegen zoeken de bijna grenzeloze uitgestrektheid van het Zwarte Woud op. Wandel- en fietspaden lopen hier door en in de idyllische dorpjes kunnen bezoekers zich diep verdiepen in de lokale gebruiken en tradities. Het Alpengebied in het zuidelijkste deel van het land is ook geschikt voor korte vakanties. Het alpenlandschap biedt mogelijkheden om te wandelen, te klimmen en te wintersporten. De regio van de Bodensee bij Konstanz heeft daarentegen een bijna mediterrane uitstraling. Het Bodenmeer is vanuit alle delen van Duitsland gemakkelijk bereikbaar per trein, vliegtuig of auto en geeft reizigers het gevoel van een vakantie in het meer zuidelijke deel van Europa. Een van de hoogtepunten van het Bodenmeer is het bloemeneiland Mainau.

Beste reistijd voor een spontane last-minute vakantie in Duitsland

Welk seizoen het meest geschikt is voor een last-minute Duitsland reis hangt af van de gekozen vakantieregio. De kusten van de Noordzee en de Oostzee worden in de zomermaanden bijzonder goed bezocht. In deze tijd zorgen hoge temperaturen en vele uren zon voor een vakantiegevoel aan de kust en op de eilanden. Als je in de winter wilt reizen, kun je wintersporten in de Alpen, het Harzgebergte en het Sauerland. Van december tot maart is er genoeg sneeuw voor snelle afdalingen met ski's en snowboard. Stedenreizen binnen Duitsland daarentegen zijn het hele jaar door mogelijk. Door het gematigde klimaat bieden steden als Berlijn, München, Frankfurt en Hamburg van het voorjaar tot de winter verschillende toeristische hoogtepunten.

Reisvoorbereiding voor last-minute Duitsland

Duitse burgers en vakantiegangers uit andere EU-landen hoeven bij binnenkomst in Duitsland nergens rekening mee te houden. Alle andere reizigers hebben een paspoort en een bijbehorend visum nodig voor hun binnenkomst. Visa kunnen worden aangevraagd bij de Duitse ambassades van het betreffende thuisland. Op binnenlandse vluchten zijn de grote steden aan de Spree, de Elbe, de Rijn en de Isar met elkaar verbonden. De gemiddelde vliegtijd tussen de grote steden is één uur. Er zijn ook treinverbindingen binnen Duitsland naar alle vakantieregio's. Naast de officiële taal Duits spreken veel werknemers in grote steden en toeristische regio's Engels of andere vreemde talen. Naast de euro worden creditcards algemeen geaccepteerd als betaalmiddel.

Boek snel jouw vakantie naar Duitsland

Nieuwsgierig geworden naar Duitsland? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again