Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Last-minute Cyprus

Cyprus, het pittoreske eiland in de Middellandse Zee, is het land van de contrasten. Beïnvloed door oosterse en Europese tradities, fascineert het met zijn pittoreske havensteden en prachtige forten. Ontdek ook de schoonheid van het eiland - met de betaalbare last-minute Cyprus aanbiedingen van FTI.

Bezienswaardigheden Cyprus

Cyprus is ideaal voor een last-minute vakantie, aangezien je het pittoreske eiland in het oostelijke deel van de Middellandse Zee in slechts 4,5 uur met het vliegtuig kunt bereiken. Het zuidelijke deel van het eiland is Grieks en inspireert met religieuze pracht en praal, betoverende fresco's en uitgebreide mozaïekvloeren. Naast de culturele bezienswaardigheden beschikt de regio over mooie baaien, prachtige stranden en een bergachtig achterland met mediterrane vegetatie. Tijdens een Cyprus last-minute vakantie kun je veel beleven!

De mooiste vakantieoorden op Cyprus

Ayía Nápa
Ayía Nápa is ongetwijfeld het bekendste vakantieoord op dit zonnige eiland. Het ligt direct aan zee en heeft naast de stranden een levendig nachtleven.  
Rondom Paphos kun je indrukwekkende historische bezienswaardigheden uit de oudheid bewonderen. Het gaat onder meer om koninklijke graven en een archeologisch park. Maar dit is nog lang niet alles. De stranden van de kustplaats zijn ook eersteklas.
 
Akámas 
Vooral natuurliefhebbers worden door Akámas aangetrokken om zich te verwonderen over de prachtige vegetatie en de diverse fauna van het schiereiland. Fietstochten en wandelingen door het charmante landschap zijn daar populaire vakantieactiviteiten.
 
Limassol
Limassol is de tweede grootste stad van het eiland en heeft daarom veel te bieden op het gebied van vermaak en cultuur. Bijzonder opmerkelijk is de strandboulevard, waar tal van kunstwerken worden tentoongesteld. Ze dragen bij aan het feit dat een wandeling in dit vakantieoord zeer aantrekkelijk is.
 
Ómodos
Ómodos heeft naam gemaakt als het mooiste dorp van het hele eiland, want de huizen zijn volledig gemaakt van natuursteen en worden omringd door romantische wijngaarden. Rust en ontspanning in een mediterrane sfeer zijn er te vinden.

Last-minute op de stranden van Cyprus

In Paphos is Pétra tou Romíou een van de mooiste stranden van het eiland vanwege de grootte en het kristalheldere water. De Konnos-baai bij Ayia Napa is een andere droombestemming als je naar Cyprus reist. De charmante baai wordt bereikt via een stenen trap die direct naar het strand leidt. Hoewel er ook watersporten worden aangeboden, is er nauwelijks sprake van geluidsoverlast. Wie op zoek is naar ontspanning komt dus ook aan zijn trekken. Niet ver van Konnos Bay ligt het populaire Nissi Beach, waar overdag chique strandfeesten worden gehouden. Vooral de jongere vakantiegangers genieten van het strand en de turkooisblauwe zee, terwijl de elektronische muziek uit de clubs klinkt. De Aprodite's Bay op het Akámas schiereiland is veel rustiger. Het natuurlijke strand is ideaal om te zonnebaden en het heldere zeewater nodigt uit tot snorkelen.

Overheerlijk eten op Cyprus

Cyprus zou het eiland zijn waar de goden hun vakantie doorbrengen. Het eiland overtuigt echter niet alleen met zijn landschappelijke schoonheid, maar ook met zijn culinaire specialiteiten. Tijdens een last-minute vakantie op Cyprus kun je ontdekken hoeveel culturen het eiland hebben beïnvloed. De traditionele gerechten zijn beïnvloed door de oosterse, Turkse, Griekse, Britse en Italiaanse keuken. Het nationale gerecht is kléftiko, dat is een vleesgerecht dat in een kleioven wordt gebakken. Heel beroemd is ook afélia, een in rode wijn gesmoord varkensvleesgerecht. Als voorgerecht of bijgerecht worden dolmádes of wijnbladeren gevuld met rijst of gehakt geserveerd. De beroemde kikkererwtenpuree humús is een integraal onderdeel van de lokale keuken, net als de paidákia lamskoteletten.

De beste tijd voor een last-minute vakantie op Cyprus

Cyprus heeft een warm, mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. Daarom is het het hele jaar door een bestemming, waar de reistijd kan worden gekozen op basis van de vakantieactiviteiten die je wenst te doen. De lente en de herfst bieden aangename temperaturen tussen 20°C en 25°C per dag. Trektochten, fietsen, druiven- en olijfoogst zijn dus mogelijke activiteiten naast het bezoeken van culturele bezienswaardigheden. In de zomer stijgt de thermometer tot waarden van 30 °C. In het binnenland van het eiland kan het ongetwijfeld nog heter worden. Watersporten en zonnebaden zijn nu populaire activiteiten die de vakantie tot een waar genoegen maken. De winter is vrij mild met temperaturen rond de 15 °C. Dit is een uitstekende manier om te ontsnappen aan het koude en natte weer van Midden-Europa.

Boek jouw last-minute naar Cyprus

Nieuwsgierig geworden naar Cyprus? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again