Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Aruba

Als de zomervakantie nadert, denk je waarschijnlijk aan zonnestralen, koele drankjes, zwoele avonden en de geur van zonnebrandcrème...en dan kijk je naar buiten: regen en hooguit 15 graden. Helaas kost vliegen naar een ver zonnig oord veel geld, toch? Nee hoor, check maar eens de last-minute vakantie aanbiedingen van FTI!

Bezienswaardigheden & highlights Aruba

Wil je ergens heen waar je grote kans op zon hebt? Heb je interesse in een andere cultuur, spectaculaire natuur, maar wil je toch met de bevolking lekker praktisch Nederlands praten? Dat kan als je een last-minute naar Aruba boekt. Wat maakt het Caribische eiland Aruba aantrekkelijk? Vanuit Nederland vlieg je in zo'n tien uur naar Aruba. Het eiland kent een tropisch savanneklimaat met overdag meestal een temperatuur van rond de 30 graden. De nachten kun je gerust zwoel noemen, want de temperatuur daalt vaak maar enkele graden. Het tropische eiland is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. De officiële talen zijn Nederlands en Papiamento, maar Papiamento is de spreektaal. Mocht je behoefte hebben aan heftige regenbuien, dan is de kans hierop het grootst in de maanden oktober tot en met december. Aruba ligt net buiten het gebied waar de orkanen elk jaar voorbij trekken, waardoor het eiland er weinig last van heeft. Aruba staat bekend om zijn paradijselijke stranden, zoals Eagle Beach en Palm Beach met hagelwit zand en een azuurblauwe zee. De noordoostkust van het eiland is veel ruiger, daar zijn geen droomstranden, maar spectaculaire rotspartijen en grotten om te bezichtigen. 

Als je cultuur wilt snuiven of wilt shoppen kun je in Oranjestad terecht. Daar kun je ook naar hartenlust proeven van de lokale gerechten. Strand en natuur afwisselen met actie en avontuur National Park Arikok is een beschermd natuurgebied met cactuswouden, rotspartijen en grotten. In het park kun je je vergapen aan beesten zoals leguanen, exotische vogels en slangen. Je kan (en mag) hier alleen komen met een jeep (4x4) of mountainbike, dus niet met een personenauto. In het noorden van het Arikok Nationaal Park is een Natural Pool, oftewel een natuurlijk zwembad te vinden. In het Papiaments wordt dit 'conchi' genoemd wat vertaald kan worden als 'kommetje'. Dit natuurlijke zwembad wordt door een opening in de rotsen continu voorzien van kraakhelder oceaanwater.

Boek nu jouw last-minute Aruba

Zoals hierboven misschien al blijkt, heeft Aruba veel moois te bieden voor de strand- en natuurliefhebber, maar ook de avontuurlijke of meer sportieve types zullen zich goed op Aruba vermaken. Zij kunnen bijvoorbeeld duiken, karten, golfen, paardrijden of een boottocht maken. Kortom, zoek je een zonnige last minute vakantie waar genoten kan worden van de natuur, geluierd kan worden op het strand, maar waar je ook op sportief gebied plezier kunt hebben, dan is Aruba the place to be.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again