Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Corona Zekerheidspakket

Bij FTI bieden we je graag een zorgeloze vakantie. Daarom breiden wij ons Corona Zekerheidspakket uit! Het pakket omvat twee onderdelen: de Corona Reisbescherming is inclusief bij boekingen en de Corona Reisdekking (Premium) is tegen betaling bij te boeken.

Let op: wil jij graag het Corona Zekerheidspakket bijboeken? Boek dan telefonisch jouw vakantie met hulp van ons Service Center via 023 75219 20. Alleen telefonisch kunnen onze aanvullende pakketten worden bijgeboekt.

Wat houdt het pakket in?

Voor nieuwe boekingen vanaf 01.11.2021 geldt het volgende:

  • Corona Reisbescherming tijdens de reis: de Corona Reisbescherming wordt voor nieuwe boekingen verlengd met afreisdatum t/m 31.10.2022. De Reisbescherming is inclusief bij pakketreizen en rondreizen inclusief vlucht. De Reisbescherming biedt een medische noodhulplijn ter plaatse via 24/7 telefoonnummer (via reisleiding), vergoeding van extra verblijfskosten tot 14 dagen (voor boekingen met een boekingsdatum vanaf 01.12.21 geldt: als de quarantaine in een ziekenhuis moet plaatsvinden vallen de vergoeding van verblijfskosten hier niet onder. Wij adviseren daarom altijd een aanvullende buitenlandse zorgverzekering  af te sluiten die een quarantaine in het ziekenhuis dekt). De Reisbescherming bevat ook de vergoeding van de kosten voor het omboeken van de retourvlucht (max. €500,- per persoon / max. €3.500, - per boeking).
  • Corona Reisdekking (Premium) vóór de reis: de Corona Reisdekking is zonder beperking van toepassing op alle reizen van FTI. Het is dus niet alleen geldig voor pakketreizen, maar ook voor hotelboekingen en alle andere soorten reizen. Je kunt dit alleen voorafgaand aan de reis boeken tegen een meerprijs van slechts €9,90 of €14,90 per persoon. De Corona Reisdekking bestaat uit de vergoeding van annuleringskosten als gevolg van een positieve PCR-test binnen 72 uur voor vertrek (tot maximaal €1.500, - p.p.), ongevallendekking tot € 25.000 op de bestemming en reismedisch advies, informatie en hulp via een 24/7 noodhulplijn. De Corona Reisdekking Premium bestaat uit de vergoeding van annuleringskosten als gevolg van een positieve PCR-test binnen 72 uur voor vertrek (tot maximaal €10.000, - p.p.), ongevallendekking tot € 25.000 op de bestemming en reismedisch advies, informatie en hulp via een 24/7 noodhulplijn. Ook is het mogelijk de reis kosteloos te annuleren wanneer je verplicht in quarantaine moet. Indien je de Corona Reisdekking of Corona Reisdekking Premium wilt bijboeken kun je tot uiterlijk 2 uur na het maken van de boeking mailen naar mail@fti.nl dat je dit pakket bij wilt boeken. De afreisdatum is t/m 31.10.2023. De Corona Reisdekking (Premium) kan alleen geboekt worden voor een maximale reisduur van 45 dagen. De verzekeringsdekking is niet geldig voor een langer verblijf.

Hoe werkt het?

  1. Binnen 72 uur voor vertrek laat je een PCR-test afnemen.
  2. Is het resultaat negatief? Fijn! Dan kun je onbezorgd gaan genieten van jouw vakantie. Is het resultaat positief? Dan kan de reis helaas niet doorgaan. Binnen 10 uur na het ontvangen van het testresultaat moet je contact opnemen met het Service Center om jouw vakantie te annuleren. Als je het resultaat in het weekend ontvangt, stuur je binnen 10 uur een mail naar ons Service Center via mail@fti.nl dat je jouw reis wilt annuleren. Je kunt ervoor kiezen om de reis te annuleren voor iedereen of alleen voor de reiziger met de positieve test. In het laatste geval zal het Service Center controleren of de reis door kan gaan voor de rest van de reizigers.
  3. Na het annuleren ontvang je van FTI een annuleringsfactuur.
  4. De annuleringsfactuur en het positieve testresultaat dien je in bij onze verzekeringsmaatschappij HanseMerkur. Je krijgt vervolgens tot €1.500 of tot €10.000 per persoon vergoed. De contactgegevens van HanseMerkur zijn vermeld op de annuleringsfactuur. Het overige bedrag van de reissom, dat buiten de annuleringskosten valt, krijg je door FTI vergoed.

Corona Zekerheidspakket bijboeken?

Let op: wil jij graag het Corona Zekerheidspakket bijboeken? Boek dan telefonisch jouw vakantie met hulp van ons Service Center via 023 75219 20. Alleen telefonisch kunnen onze aanvullende pakketten worden bijgeboekt.