Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ All-inclusive Kusadasi

Met zijn populaire stranden en winkels en restaurants in Europese stijl langs de waterkant, wordt Kusadasi vooral beschouwd als een badplaats die wordt bezocht door cruiseschepen en bevolkt door Europese vakantiegangers. Maar deze stad aan de westkust van Turkije biedt de doorgewinterde wereldreiziger genoeg om van te houden. Hier lees je een aantal leuke Bezienswaardigheden, die zeker het bezoeken waard zijn.

Bezienswaardigheden & highlights Kusadasi

Adaland Aquapark is een waterpark in Kusadasi, aan de westkust van het land. In het verleden is het uitgeroepen tot een van de beste waterparken ter wereld. Het park heeft een grote verscheidenheid aan waterglijbanen, waaronder een head-first-glijbaan, een vrije val-glijbaan, loop-glijbanen, body-glijbanen, buisglijbanen, snelle glijbanen, hellingglijbanen, donkere tunnelglijbanen en 's werelds langste familieglijbaan met buizen voor twee tot zes personen mensen. Adaland Aquapark heeft ook een jacuzzi met warm bubbelend water, een lazy river, een golfslagbad en een zwembad voor kinderen. Er is een activiteitenbad waar je kunt zwemmen of zonnebaden.

Dilek National Park (plaatselijk bekend als Milli Park), dat het groene schiereiland ten zuiden van Kusadasi afdekt, beschermt een prachtig stuk kustlijn en bos. De inwoners van Kusadasi komen hier om aan de drukte te ontsnappen en zich uit te strekken op de veelgeprezen witte zand- en kiezelstranden van het park, en te spetteren in het ongerepte water. Baan je een weg naar de mooie baaien van het park, waaronder Icmeler, Kavakli en Karapinar, en pak een picknick mee om van te genieten, want er zijn tafels, banken en faciliteiten. Houd je ogen open voor wilde zwijnen en kleurrijke wilde bloemen in de lente en zomer. Paden lopen door het park en de bomen van het park komen tot aan de waterkant om een groene achtergrond te creëren voor de stranden met gestreepte parasols.

De oude Griekse stad Priene ligt in het huidige Turkije, maar de Griekse wortels zijn duidelijk zichtbaar in de opgravingen die je kunt bezoeken. De overblijfselen van de stad Priene die we vandaag kunnen zien, dateren uit de 4e eeuw voor Christus, maar het is algemeen bekend onder archeologen dat de oorspronkelijke Priene-nederzetting veel ouder is. Hoeveel ouder kunnen ze niet zeggen - die overblijfselen zijn waarschijnlijk nog steeds begraven. Een van de belangrijkste attracties van Priene is de Tempel van Athene, gelegen op het hoogste punt van de oude stad. Andere bezienswaardigheden bij de opgravingen zijn onder meer een theater, de agora, een gebouw van de gemeenteraad dat 'bouleuterion' wordt genoemd, een gymzaal met Romeinse baden en een tempel van Demeter.

Boek jouw all-inclusive Kusadasi

Van prachtige geschiedenis tot aan een bruisend leven, Kusadasi heeft het je allemaal te bieden. Kies voor een all-inclusive Kusadasi en ben van alle gemakken voorzien.

Bekijk de aanbiedingen