Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Bursa

Bursa, gelegen in het noordwesten van Turkije, is de vierde grootste stad van dit mysterieuze land. Ooit diende deze stad als hoofdstad van het Osmaanse rijk, met een bijzonder rijke geschiedenis. Vandaag wordt Bursa, Yesil Bursa of het Groene Bursa genoemd. Het dankt die naam aan zijn vele mooie parken en tuinen midden de stad. Bursa heeft ook op toeristisch vlak heel wat te bieden. Net zoals in andere Turkse steden telt de stad vele imposante moskeeën, waaronder de Grote en de Groene Moskee als absolute blikvangers. Met een all-inclusive vakantie naar Bursa van FTI kan jij optimaal genieten van een onbezorgde vakantie.

Bezienswaardigheden Bursa

Bursa heeft vele interessante hotspots die je tijdens je verblijf zeker moet bezoeken. Bursa is een interessante vakantiebestemming, zowel in de zomer als in de winter. Wist je dat in Bursa een van de belangrijkste skigebieden van Turkije is gelegen? Na het skiën kun je de warmte opzoeken in een van de vele thermale baden die in de buurt gelegen zijn. Andere toeristische trekpleisters zijn hier het nationale Uludag Park, de stadsmuren van Bursa, het Muradiye Complex en de Emir Sultan Moskee.

Middeleeuws dorpje Cumalikizik

In dit eeuwenoud dorpje gelegen op twintig minuten rijden van het centrum van Bursa, is de tijd stil blijven staan. Het dorp werd 700 jaar geleden gesticht in de vroege periode van het Ottomaanse Rijk. Je komt er terecht in een middeleeuwse vibe met oude smalle straatjes, houten huizen en gezellige pleintjes. Met wat inlevingsvermogen kun je je goed voorstellen hoe het leven er hier vroeger uitzag. Daartussen vind je in Cumalikizik meer dan genoeg sfeervolle restaurants en cafeetjes om even te bekomen van de geleverde inspanningen.

Botanische tuin

In tegenstelling tot vele andere Turkse regio's, regent het regelmatig in het noordelijker gelegen Bursa. Er is dan ook veel plaats voor  groen. Zo maak je er in de botanische tuin kennis met een weelderige bloemenpracht en alle mogelijke bomen en planten van over heel de wereld. Deze botanische tuin ligt vlakbij het drukke stadscentrum en is een verademing voor iedereen die rust zoekt midden de ongerepte natuur.

Skiën in Bursa

Zo is Bursa een uitgelezen vakantiebestemming voor zowel een natuurvakantie, voor backpacking  als voor een sportieve vakanties. Wat dacht je van een skivakantie in Bursa? Het skigebied Uludağ – Bursa telt maar liefst 28 kilometer perfect aangelegde en goed onderhouden pistes, zowel om te skiën als te snowboarden.  Het skigebied bevindt zich in de Marmerregio op een hoogte tussen de 1700 en 2300 meter en telt 24 liften. Daarnaast is Bursa ook een echt paradijs voor waterratten en diepzeeduikers.

Beste periode voor vakantie in Bursa

Bursa heeft een gematigd mediterraan klimaat met hete en droge zomers en zachte winters. De gemiddelde temperatuur bedraagt er 17 graden. Het is er 236 dagen per jaar droog. Van begin mei tot eind juni en tussen september en eind oktober is het de beste periode voor een vakantie in Bursa. Tussen mei en juni schommelt de gemiddelde temperatuur er tussen 21 en 26 graden, in oktober tussen 25 en 19 graden.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan all-inclusive vakanties naar  Bursa en geniet van een onbezorgde vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again