Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Monastir

Monastir ligt aan de Middellandse Zee, op een kleine landtong in het oosten van Tunesië. Op slechts 20 kilometer vind je de grotere en populaire badplaats zoals Sousse, Skanès en Port El Kantaoui. De kust van Monastir wordt overal omringd door steile wanden uit zandsteen, gecombineerd met vlakke, kale landschappen. Enkele zoutpannen zijn een zeldzame uitzondering. Monastir is een opmerkelijk rustige stad met een groot versterkt klooster (Riba), een prestigieus mausoleum en een grote moskee als populaire bezienswaardigheden. De vele jachthavens van Monastir maken met hun twee rotsachtige eilandjes, deel uit van de 'Cap de Monastir. Hieronder lees je waarom Monastir de ultieme all-inclusive bestemming is voor jou!

Bezienswaardigheden Monastir

De bezienswaardigheden van Monastir zijn opgenomen in de Tunesische historische monumentenlijst en staan ​​onder archeologische bescherming door de National Antiquities Conservation Organization. De oude stadsmedina van Monastir heeft verschillende prachtige toegangspoorten, zoals Bab Briqcha aan de zuidmuur van de medina. Er zijn in totaal twaalf poorten waarvan de namen gerelateerd zijn aan hun oorsprong, zoals de vijgenboompoort en de piratenpoort. Ribat in Monastir ligt direct aan zee en was ooit een fort tegen vijandelijke schepen. Het is ook een overnachtingsplaats voor karavaanreizigers en strijders, en werd gebruikt als filmlocatie voor de film "Monty Python's Life of Brain". In het voormalige fort, op de eerste verdieping van de zuidvleugel, is nu een museum gevestigd met archeologische vondsten van dichtbij en uit Kairouan. Monastir heeft twee moskeeën binnen zijn stadsgrenzen, namelijk de Grote Moskee aan de kustweg en de Bourguiba-moskee. De Bourguiba-moskee heeft twee groene koepels, een gouden koepel en een 40 meter hoge minaret. Het Bourguiba Mausoleum ligt aan de rand van de oude begraafplaats en heeft twee 25 meter hoge minaretten. Habib Bourguiba was de eerste president van de Republiek Tunesië en werd geboren in Monastir. Sidi Dhouib Ribat is een klein fort naast de Grote Moskee.

Klimaat

Net als de rest van Tunesië heeft Monastir een mediterraan klimaat. Dit betekent dat er in de droogste zomermaand weinig of geen neerslag valt. En ook in de Tunesische 'wintermaanden' is de neerslag er opvallend schaars. De temperatuur stijgt er regelmatig tot 35 graden. Uitschieters tot 45 graden zijn hier geen uitzondering. Gelukkig is de zee vlakbij. Een zeebries zorgt voor enige verkoeling. De winters in Tunesië en Monastir zijn zacht en aangenaam. Het is dus een uitstekende bestemming om er te overwinteren. Dan loopt de gemiddelde temperatuur er op  tot 31 graden in juli. In januari wordt de laagste temperatuur gemeten, maar ook dan noteren we een voor ons aangename wintertemperatuur van 16 graden.

Wat eten we in Monastir?

De Tunesische keuken maakt veel gebruik van verse groenten en kruiden, vooral koriander, komijn en anijs. Schapenvlees, lam en vis staan er centraal. Proef er van de heerlijke tajines (vooral met kip), de shakshuka, ratatouille met gepocheerde eieren, lamsvlees gekookt in aardewerk en tomaten en aardappelen, evenals mechoui of geroosterd lamsvlees. En dan zijn er nog de typisch Tunesische dessert zoals baklava met aroma's van oranjebloesem, amandelen, pistachenoten.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Monastir? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again