Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Hammamet

Hammamet is ongetwijfeld een van de meest populaire badplaatsen van Tunesië,  zeker voor doe toeristen die houden van zon, zee en strand. Toch geniet je er van meer ruimte en privacy dan aan de drukkere Spaanse Costa. Het stadscentrum van Hammamet wordt vooral bepaald door typisch witte huisjes met blauwe ornamenten en een solide en veilige muur er omheen. Dat is een overblijfsel uit de vijftiende eeuw, toen Hammamet nog het Pupput heette. Hammamet ligt in aan de Golf van Hammamet, halfweg het traject tussen de hoofdstad Tunis en de badplaats Sousse. Het waren de Fransen die als eersten de prachtige en uitgestrekte zandstranden van deze kleurrijke stad ontdekten. Tegenwoordig is Hammamet een populaire all-inclusive bestemming voor jong en oud.

Bezienswaardigheden van Hammamet

Samen met Sousse, Monastir en Tozeur, hoort Hammamet bij de toeristische blikvangers van Tunesië. Met zijn lange, witte zandstranden tot in het nabijgelegen havenstadje Port El Kantaoui, is Hammamet en met uitbreiding van de gehele Golf de meest ideale bestemming voor zonaanbidders. De meerderheid van de comfortabele hotels vind je er vlakbij het strand. Uiteraard kun je ook hier onmogelijk voorbij gaan aan de indrukwekkende moskee. Een bezoek aan het museum in het fort en een klooster uit de zevende eeuw, zijn ook de moeite waard om te bezoeken. Die deden vroeger dienst als bescherming van de stad tegen de vijanden. De nabijgelegen catacomben bestaan uit een ondergronds labyrint, waar meer dan vijfduizend christenen begraven liggen.  Hou je van rust, midden een groen decor, ook tijdens je vakantie? Dan is Tozeur, met zijn vele wuivende palmbomen midden een groene oase in de woestijn, je gedroomde vakantiebestemming. Ooit lag deze stad langs een strategische  en dus druk gebruikte karavaanroute, dwars door de Sahara. Hammamet heeft ook kunst- en cultuurliefhebbers veel te bieden. Je ontdekt er een oorspronkelijke kasba of Arabisch fort uit de vijftiende eeuw. Bezoek zeker ook de oude, maar goed bewaarde stadsmuren uit de tiende eeuw. Een bruisend nachtleven vind je ongetwijfeld in Zuid- Hammamet. Hammamet is ook populair bij golfers. Hammamet beschikt over meerdere fraai aangelegde golfbanen.

Klimaat

Hammamet heeft een typisch mediterraan klimaat, met hete en droge zomers en uitzonderlijk zachte winters. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt er 23 graden met meer dan 200 dagen zonder één druppel neerslag. De Sahara is hiervoor verantwoordelijk. Gelukkig zorgt de  Middellandse Zee voor de onmisbare verfrissing. Met temperaturen die schommelen tussen 26 en 30 graden en nauwelijks regen, zijn mei, juni en september de beste maanden voor een vakantie aan de Golf van Hammamet.

De keuken

De Tunesische keuken is, ook die van Hammamet, met veel kruiden en specerijen. Een typisch voorbeeld daarvan zijn harissa, pasta van chilipepers, knoflook en kruiden. In de Tunesische keuken staan vooral verse producten, zoals vis, tonijn en olijfolie centraal.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Hammamet? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again