Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive Sevilla

Flamenco, stierenvechten en tapas, deze typisch Spaanse kenmerken hebben allemaal hun oorsprong in de Andalusische hoofdstad Sevilla. Deze oude Moorse stad aan de Guadalquivir had al ten tijde van het Romeinse Rijk een belangrijke status. De stad heeft een roemruchte historie en kan zich beroemen op het grootste historische centrum van Spanje. Dat wil niet zeggen dat Sevilla een openluchtmuseum is, integendeel. Het is een moderne stad met alle dynamiek die daarbij hoort, zoals aansluiting op het Spaanse hogesnelheidstreinnetwerk, een modern vliegveld, uitstekend en betaalbaar openbaar vervoer en alle voorzieningen die een toerist tijdens een all-inclusive in Sevilla nodig heeft.

Bezienswaardigheden Sevilla

Aan bezienswaardigheden is er geen gebrek in Sevilla, maar een van de belangrijkste attracties van de stad is toch wel de immense, gotische kathedraal Santa María de la Sede. De kathedraal is gebouwd op de plek waar ooit een Moorse moskee stond. Delen van deze oorspronkelijke moskee zijn nog altijd zichtbaar. Zo deed de huidige klokkentoren van de kathedraal, de Giralda, ooit dienst als minaret en kan het oorspronkelijke voorhof van de moskee nog altijd worden bezocht, het is nu de patio de los naranjos ofwel het sinaasappelhof. Verder bevat de kathedraal vele unieke kunstwerken van grote waarde, zoals prachtig houtsnijwerk en altaarstukken door schilders zoals Goya, Zurburán en Jacob Jordaens. Tenslotte mag in het interieur het praalgraf van Christoffel Columbus niet ongenoemd blijven. De ingetogen gotisch grafmonument met vier schitterende pleurants is op zichzelf een bezoek al meer dan waard.
 
Naast de kathedraal is het Alcázar Real, ofwel Koninklijk paleis van Sevilla, een absolute must om te bezoeken. Alhoewel het paleis nog altijd door de Spaanse Koninklijke familie wordt gebruikt, is het opengesteld voor bezoekers. Het Alcázar is een prachtig voorbeeld van Mudéjar-architectuur, een Spaanse bouwstijl die gebaseerd is op de Moorse bouwstijl. Dit paleis werd gebouwd vanaf 1364, net na de herovering van Zuid-Spanje op de Moren. Het visitekaartje van dit paleis is de beroemde Patio de las Doncellas, de binnenhof van de maagden. Deze patio is opgebouwd rond een langwerpige vijver en alles eraan ademt harmonie en rust.

Andere activiteiten in Sevilla

Behalve de kathedraal en het Alcázar Real zijn er nog honderden andere dingen te doen en te zien in en rond Sevilla. Hieronder een aantal tips.
 
Een mooie plek om 's avonds een rondje te wandelen is het Plaza de España. Dit gigantische plein lijkt oud, maar is nog geen honderd jaar geleden aangelegd. De oude uitstraling wordt opgeroepen door de promenade met neo-barokke gebouwen rondom het plein. In dit magnifieke complex zitten tegenwoordig voornamelijk overheidsinstanties. De aantrekkingskracht van het plein is grotendeels het resultaat van de bebouwing rond het plein, maar ook de gracht met bijbehorende fotogenieke bruggetjes die het centrale deel van het plein loopt draagt eraan bij. Tenslotte is het de moeite waard om de arcade onder de bebouwing te bewonderen: de prachtige, veelkleurige tegels die hier ter decoratie zijn toegepast vormen een harmonieus geheel met de rest van het plein.
 
Het Plaza de España ligt tegen het Maria Luisa-park aan. Dit oude park met zijn vele waterpartijen en lommerrijke lanen wordt door de bewoners van de stad op zondagen graag bezocht voor wat verkoeling.
 
Als je in het hart van de flamenco stad bent, dan kan je een bezoek aan een 'tablao' niet overslaan. Dit is een voorstelling waar je kunt genieten van een traditionele flamencoshow. Gewoonlijk zijn deze tablao's gecombineerd met een bar of restaurant, zodat je gedurende de show kunt drinken en eten. De kwaliteit van de tablao's varieert enorm, het is dus verstandig om je te laten adviseren door de plaatselijke VVV aan de Plaza del Triunfo 1, tegenover de kathedraal. In het algemeen is de tablao van El Arenal goed aangeschreven.

Beste reistijd voor Sevilla

Andalusië is berucht om zijn hete klimaat en voor Sevilla is dit geen uitzondering. 's Zomers bereikt de temperatuur hier veelvuldig de 40 graden en hoger. Geen fijne temperaturen voor de meeste noorderlingen. De beste maanden voor een bezoek aan Sevilla zijn dan ook april, mei, september en oktober. Dan zijn de temperaturen goed te doen, terwijl de kans op een verregende vakantie niet zo groot is.
 
Voor liefhebbers van processies is een bezoek tijdens de heilige week, de Santa Semana, die loopt van Palmzondag tot Paaszondag, zeker aan te raden. Gedurende de heilige week zijn er elke dag in verschillende wijken van de stad processies, met als hoogte punt op Witte Donderdag wanneer de processies de hele nacht doorgaan.

Geniet van een all-inclusive vakantie naar Sevilla

Bezoek Sevilla en bewonder de kathedraal, het Alcázar Real en al die andere unieke gebouwen van deze eeuwenoude stad, maar vergeet ook niet om te genieten van de flamenco en het nachtleven van deze unieke stad.
 
Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Sevilla? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again