Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

All-inclusive naar Murcia  

Murcia is grootste studentenstad  van Spanje en de hoofdstad van de gelijknamige regio Murcia. met lange stranden, schilderachtige baaitjes en indrukwekkende kuuroorden. Murcia, jaarlijks goed voor meer dan 3000 zonuren en een kustlijn van ruim 250 kilometer, heeft het allemaal. Murcia, gelegen in het zuidoosten van Spanje, is vooral een vakantiebestemming voor zonnekloppers en sportievelingen, maar heeft zijn vele toeristen zoveel meer verrassends te bieden. Van openlucht kuuroorden tot eigentijdse duik infrastructuur tot de vele stemmige vissersdorpjes aan de Costa Cálida of De Warme Kust. Kortom; een all-inclusive bestemming voor jong en oud!

De bezienswaardigheden van Murcia

De kathedraal aan het Plaza Cardenal Belluga in het historische hart van Murcia is een belangrijke trekpleister in deze toeristische regio. Deze Gotische kerk dateert uit de 15e eeuw, maar de net geen 100 meter hoge kerktoren (96 meter) en hoofdingang in barokke stijl werden later gebouwd. In het museum van de kathedraal kom je alles te weten over de geschiedenis van dit monument. In deze regio maak je ook kennis met een heuse, de zoutwaterlagune Mar Menor. Een kleine binnenzee met laag water en vijf kleine eilandjes. De langgerekte kustlijn is uitstekend voor watersporten als kitesurfen, kanovaarders en zeilers. Dankzij zijn hoog zoutgehalte en de geneeskrachtige modderbaden een volwaardig, natuurlijk kuuroord. Havenstad Cartagena zorgde met zijn strategische ligging voor een verscheidenheid aan culturen. Eén voor één gaven ze het culturele erfgoed van deze stad een apart gelaat. De maritieme enclave was al bekend bij de Carthagers en de Romeinen en dat zie je overal in het historische stadscentrum terug. Het officieel beschermde Duikreservaat Islas Hormigas ligt vlak bij een kleine eilandengroep kortbij het typische vissersdorpje Cabo de Palos, staat bekend als een van de beste duikbestemmingen langs de Middellandse Zee. Duik naar hartenlust door historische wrakken en ontdek ongestoord verbazingwekkende onderwaterlandschappen.

Klimaat en beste reistijd Murcia

Murcia geniet van een typisch steppeklimaat. Het hele jaar is het er warm, heet en droog. Door dit klimaat moet Murcia het zonder bomen stellen. In de zandige, droge ondergrond gedijen alleen grassen en sommige (dorre). De gemiddelde jaartemperatuur voor Murcia bedraagt 20 graden, en opvallend weinig regen. Ter illustratie: met maar liefst 250 dagen per jaar zonder regen en een gemiddelde luchtvochtigheid van 57, dat Murcia vaak aan een woestijngebied denken. De beste reistijd naar het Spaanse Murcia  loopt van begin april tot eind oktober. De temperaturen variëren er dan van aangenaam warm tot ronduit heet. Er valt dan weinig of geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur wordt er gemeten in juli en bedraagt dat 30 graden. In januari is de gemiddelde temperatuur gedaald tot 15 graden, of de laagste temperatuur op jaarbasis.

Dit eet je in Murcia

Precies zoals alle andere Spaanse steden, heeft ook Murcia haar eigen keuken en specialiteiten. Men gebruikt er vooral groente en fruit die in deze regio volop worden gekweekt. Murcia wordt niet voor niets de moestuin van Spanje genoemd. Bij de meeste restaurantjes in de oude binnenstad liggen de verse groenten zomaar voor een prikje voor het rapen. In Murcia moet je zeker de pisto huertano of Spaanse ratatouille proeven. Met de Bullas, de Yecla and Jumilla telt ook enkele belangrijke wijngaarden.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Murcia? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again