Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Menorca

Hoewel Menorca vaak over het hoofd wordt gezien in vergelijking met zijn grotere buureilanden (Mallorca) of ruigere (Ibiza) Balearen, is het meer dan alleen een gezinsvriendelijke strandbestemming. Van oude forten en oude staande stenen tot restaurants van wereldklasse en zelfs geweldige winkels, er is geen tekort aan plaatsen om te bezoeken rond het mediterrane eiland.

Bezienswaardigheden & highlights Menorca

Cala Galdana
Cala Galdana is een prachtige halvemaanvormige baai omsloten door met pijnbomen bedekte kliffen met een lange strook wit zand. Cala Galdana onderscheidt zich nog steeds als een bijzondere plek, zelfs op een eiland dat bekend staat om zijn spectaculaire stranden. Het is niet afgelegen, maar met veel faciliteiten en accommodatie is het een fantastische plek om te verblijven, met super kalm en ondiep water dat bijzonder geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen.

Ciutadella
Ciutadella, de oorspronkelijke hoofdstad van het eiland, kan nauwelijks verder van de huidige hoofdstad verwijderd zijn. De oude stad onderscheidt zich ook met zijn bijzonder elegante en pittoreske gebouwen in mediterrane stijl die te vinden zijn langs de charmante geplaveide straatjes en aantrekkelijke pleinen. Op minder dan 2 kilometer buiten Ciutadella liggen de bizarre en wonderbaarlijk fotogenieke zandsteengroeven van Ses Pedreres de s’Hostal. Terwijl ze in 1994 in onbruik raakten, zijn ze sindsdien in al hun geometrische glorie bewaard gebleven, compleet met een stenen labyrint, botanische tuinen en boomgaarden. 

Cova d’en Xoroi
Wat de instellingen betreft, zou het moeilijk zijn om een indrukwekkender gepositioneerde plek te vinden dan Cova d’en Xoroi. Het is ingebouwd in de rotsen in de zuidelijke kustplaats Cala en Porte, en de terrassen op de kliffen zijn begrijpelijkerwijs populair bij zonsondergangen. De toegang is echter niet gratis, maar secties kunnen van tevoren worden gereserveerd. 

El Toro
El Toro, 354 meter boven zeeniveau, is de hoogste berg van Menorca en ligt in het midden van het eiland, net buiten de stad Es Mercadal. Hoewel de wandeling vanuit de stad zeker vermoeiend is en wel twee uur kan duren, zijn de panoramische uitzichten vanaf de top werkelijk adembenemend. Er is ook een 13e-eeuwse kerk en een verhoogd standbeeld van Jezus op de top, evenals een café waar je kunt tanken voordat de (veel snellere) reis terug naar beneden gaat. Het is ook een populaire en behoorlijk uitdagende fiets naar de top, of als alternatief is het een gemakkelijke rit met ruimte om te parkeren.

Boek jouw all-inclusive Menorca

Doordat het eiland relatief klein zijn, liggen alle highlights op steenworp afstand van elkaar. Even bijkomen na een dag vol indrukken of gewoon een middagje lekker relaxen aan het zwembad? Kies voor een All-inclusive Menorca, zodat je zeker weet dat je van alle gemakken voorzien bent.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again