Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ All-inclusive Mallorca

All-inclusive Mallorca betekent vakantie vieren op Mallorca, zonder verder nog iets te hoeven regelen. Je hoeft niets te doen, behalve luieren, tot rust komen en tussendoor het eiland verkennen. De reis, het hotel en zelfs het eten is geregeld. Er is dus meer vakantiebudget over om enkele bezienswaardigheden op het Spaanse eiland te bezoeken!

Bezienswaardigheden & highlights op Mallorca

Het Spaanse eiland staat bekend om zijn honderden kilometers lange kustlijn, populaire stranden, rustige stranden, diverse watersportmogelijkheden en heerlijke visgerechten. Voor de feesten die tot in de vroege ochtenduurtjes (en daarna) duren, kun je naar El Arenal in het zuiden van Mallorca gaan. Daar zijn vele feestplekken, waardoor de bijnaam 'party-eiland' meteen duidelijk wordt.

De architect Antoni Gaudi (1852-1926) was betrokken bij de bouw van de kathedraal La Seu. Zo had hij invloed op de kroonluchters en de glas-in-loodramen. Het spectaculaire bouwwerk ligt in de hoofdstad Palma de Mallorca en wordt de mooiste kerk van Spanje genoemd. Het roosvenster in Gotische stijl bestaat uit ruim 1200 stukjes gekleurd glas en meet een diameter van ruim elf meter. Dit venster is daarmee het grootste van de wereld. Twee dagen per jaar is de kathedraal extra vroeg geopend: op deze twee ochtenden schijnt de zon op zo’n specifieke manier door het venster naar binnen dat er sierlijke figuren en bloemmotieven op de wanden verschijnen.

Het mooiste dorp van Spanje is Fornalutx. Het dorpje Fornalutx wordt omringd door bloeiende citrusbomen en is inmiddels twee keer tot het mooiste dorp van Spanje uitgeroepen. Wandelend door de pittoreske steegjes, tussen de gele huisjes met rode daken op weg naar een van de mooie pleinen met heldere fonteinen, zal je snappen waarom.

Capdepera is een 14e -eeuwse stad. Als bewijs van zijn historie zijn er meerdere kastelen en ruïnes overgebleven. Er zijn zelfs nog stadsmuren rondom de stad te vinden. Een bezoek aan Capdepera is een bijzondere beleving. Het is alsof je in de tijd teruggaat. Veel toeristen wandelen vanuit Cala Ratjada naar Capdepera. Deze populaire wandeling duurt zo'n 45 minuten.

Een dierenpark mag natuurlijk niet ontbreken als het om bezichtigingen gaat. In Safari Zoo (Porto Cristo) zal je vanuit de huurauto oog-in-oog staan met apen, olifanten, neushoorns en nog veel meer wilde dieren. Denk er dus aan dat ramen en deuren afgesloten zijn. In Natura Parc (Santa Eugènia) kun je behalve inheemse dieren, ook reptielen en exotische vogels bewonderen. Feesten, kastelen en historie.

Boek jouw all-inclusive Mallorca

Samengevat kan gezegd worden dat Mallorca een mooi zonnig eiland is voor zowel de toerist die van strand en feesten houdt als voor de toerist die van historische bouwwerken, cultuur en verse vis houdt. Jong en oud zal zich hier goed vermaken.

Bekijk de aanbiedingen