Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive Marbella

Een fijne zonvakantie? Marbella aan de Costa del Sol mag dan de reputatie van mondaine badplaats hebben, ook voor een betaalbare all-inclusive vakantie in Marbella zijn zeker wel goede bestemmingen te vinden. De plaats ligt aan de Middellandse Zee en biedt aan de andere kant ook nog eens fraai uitzicht op de rotsen van Gibraltar en de bergen van de achterliggende Sierra Blanca. De naam Marbella dateert nog uit de tijd dat de stad onder islamitische invloeden lag, maar is al weer eeuwenlang Spaans gegrond. Een prima plek voor een vakantieplek waar je niet steeds vandaan hoeft, omdat in je hotel immers alles voorradig is. 

  


Vertier in de nabijheid

Marbella mag de naam hebben van een toeristenstad, maar heeft naast stranden, barretjes en restaurants heel veel meer te bieden. Het oude centrum is een heerlijke plek om te verblijven met onder meer het oude stadhuis op de Plaza de los Naranjos en het oudste christelijke gebouw van de stad, de kapel van Santiago. Ook de barokke Iglesia de la Encarnación is een bezoekje waard. Met name de Barrio Alto - het oudste stadsdeel - kenmerkt zich door talloze monumentale gebouwen. Die ontbreken weliswaar in de Nuevo Barrio, maar de karakteristieke witte huizen geven ook dit deel een fraaie aanblik. Tot rust komen kan in het stadspark Parque de la Constitución, flaneer over de boulevard (Paseo Marítim), bezoek het Bonsaimuseum en geniet van de tien beelden van Salvador Dali op de Avenida del Mar. Gewoon een dagje strand? De Playa de la Bajadilla en Playa de Fontanilla zijn hiervoor ideaal, maar er zijn ruim twintig zandstranden bij Marbella dus keuze genoeg! Kijk ook niet vreemd op als je een beroemdheid tegen het lijf loopt, want veel van de villa's op de 'Gouden Mijl' zijn bezit van wereldsterren.

Veel meer dan zandstranden alleen

De omgeving van Marbella is meer dan de moeite waard. Een bezoek aan de bergtoppen van de Sierra Blanca levert prachtige vergezichten op. De stad kent ieder jaar meerdere muziekfestivals, onder meer voor operaliefhebbers (augustus) en ook het Reggae Festival (juli) is populair. Daarnaast zijn er jaarlijks meerdere festiviteiten die zijn opgedragen aan lokale helden, zoals het Fiesta of San Bernabe in juni. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in de diverse musea, zoals het Museo del Grabado Español Contemporáneo met onder meer werken van Dali en Picasso of het Ralli Museum. In Marbella vind je uiteraard vele visrestaurants en gedurende de warme zomermaanden is de Gazpacho een populaire lekkernij: een koude groentesoep. Voor een dagje buiten Marbella is een bezoek aan de stad Málaga zeker een aanrader.

Altijd aangenaam weer

Hoewel de toppen van de hoogste bergen in de Sierra Blanca in de wintermaanden besneeuwd kunnen zijn, is Marbella ook in de winter heel aangenaam vanwege het milde klimaat. De zomers zijn warm (soms zelfs heet) en droog. De echte zonaanbidders kunnen dus het beste tussen mei en september naar het zuiden van Spanje afreizen, maar niet voor niets is de stad ook geliefd bij overwinteraars. Ook dan is het met zo'n twintig graden nog altijd heel behaaglijk.

Garantie voor een prettig verblijf

Marbella is dus een plaats waar je het gehele jaar prima terecht kan. Of je nu in een appartement verblijft of kiest voor een meer luxueus all-inclusive hotel; de stad en haar omgeving staan zeker garant voor een prettige vakantie.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Marbella? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again