Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Lanzarote

Het eiland Lanzarote is een zonnige vakantiebestemming die deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Deze Spaanse archipel ligt ten westen van Marokko, op ongeveer vierenhalf uur vliegen vanaf Nederland. Lanzarote is lang geleden ontstaan door vulkanisme en dat zie je terug in het spectaculaire natuurlandschap met woeste heuvels, restanten van kraters en de fraaie kleuren van de vulkanische rotsen.

Bezienswaardigheden & highlights Lanzarote

Op Lanzarote kun je prachtige dagtochten maken naar het binnenland. De topattractie van het eiland is ongetwijfeld het Nationaal Park Timanfaya. Dit natuurgebied lijkt wel een maanlandschap met overal kraters, opgedroogde lavastromen en rotsblokken van vulkanisch gesteente. Voor talrijke films en tv-series (o.a. Doctor Who) zijn hier scenes opgenomen. Je kunt er ook ‘vulkanisch’ barbecueën! Bij het restaurant van het park staat een barbecue die gebruik maakt van aardwarmte die opstijgt uit een klein kratertje.

Aan de noordoostelijke kustweg liggen, vlak bij elkaar, twee spectaculaire grottenstelsels. De grootste is de Jameos del Agua met diverse door vulkanisme gevormde grotten en lavatunnels. Aan de oever van een ondergronds meer in een van deze lavatunnels kun je zelfs dineren en er worden ook regelmatig concerten gegeven. Het tweede grottenstelsel is de vermaarde Cueva de Los Verdes, ooit een schuilplaats voor de lokale bevolking bij aanvallen door zeerovers, met ondergrondse gangen die tot aan het strand doorlopen. Je kunt er een prachtige wandeling van ongeveer twee kilometer maken.

Bij wijnbouw denken de meeste mensen aan glooiende heuvels vol met druivenstokken, maar op een van oorsprong vulkanisch eiland als Lanzarote doen ze dat anders. Dat kun je zien in het wel heel bijzondere wijnbouwgebied La Geria. Stel je voor: een maanlandschap vol kleine kratertjes met daarin steeds één druivenstok. De wijnboeren graven kleine kuilen, vullen die met gruis van lavasteentjes en planten daar Malvasia in, de lokale druivensoort. Het geheel van al die cirkeltjes en druivenstokken lijkt wel een enorm kunstwerk.

Boek jouw all-inclusive Lanzarote

Op Lanzarote kun je het hele jaar door genieten van het strandleven en sportieve activiteiten. Je vindt er prachtige wandelroutes door zowel vlak als bergachtig gebied. Een all-inclusive Lanzarote vakantie staat garant voor een zonnige en zorgeloze tijd op een prachtig eiland. Daar kom je helemaal van bij!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again