Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive El Hierro

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden en het meest westelijke. Het eiland, met zijn boomerang-achtige vorm, ligt behoorlijk afgelegen. Er zijn bijna geen zandstranden te vinden, maar flinke rotsformaties langs de kust. Van massatoerisme is (nog) geen sprake. Dit maakt het natuurlijk aantrekkelijker voor jóu om dit mooie eiland (ook wel bekend als 'eiland van de meridiaan') te bezoeken. El Hierro heeft ruim 500 vulkanen. Het bergachtige landschap met hoge kliffen is prachtig. Een unieke plek voor wandelaars, zon- en natuurliefhebbers en voor mensen die op zoek zijn naar rust en kleinschaligheid.

Bezienswaardigheden & highlights van El Hierro

El Sabinar  is een beschermd natuurgebied met jeneverbesbomen. Door de continue harde wind op deze plek, hebben de bomen de meeste vreemde vormen aangenomen. Heel bijzonder!

Stel je eens voor: je ligt in azuurblauw water heerlijk te ontspannen. De zon schijnt langs de rotsen, waardoor het heldere water nóg blauwer lijkt. Genieten terwijl je op de achtergrond het geluid van de zee hoort. Klinkt goed toch? Het natuurlijke zwembad Charco Azul is door moeder natuur gemaakt. De rotscreatie is het resultaat van vele vulkaansuitbarstingen en zee-erosie. Charco Azul is een absolute must-see als je naar El Hierro gaat. Daredevils hebben de mogelijkheid om vanaf verschillende hoogtes in het water te springen. Voor wie het liever wat rustiger aan doet: je kunt ook aan je kleurtje werken op het zonneterras. De vallei El Golfo in het noorden van het eiland is ontstaan door een aardverschuiving. Vanaf het uitzichtpunt Valle del Golfo heb je een mooi uitzicht over de baai en de steile rotsformaties. Je kunt een wandeling maken naar beneden door het 'Jimana' pad te volgen.

Door de vulkanische activiteit in het verleden is er een prachtig onderwaterlandschap ontstaan rondom el Hierro. Het is dan ook heel bijzonder om hier te gaan duiken. Een populaire plek is bijvoorbeeld Restinga. De ruige natuur van El Hierro leent zich perfect voor wandelingen. Één van de mooiste wandelingen die je kunt maken is 'La llanía'. Tijdens deze 7km lange wandeling (heen en terug) loop je van Valverde, door dichte bossen, smalle paden, onbegroeid gebied en vulkaanzand, naar de Valle del Golfo. Zet je wandelschoenen maar alvast klaar!

Een vakantie naar het eiland El Hierro kan eigenlijk het hele jaar door, maar de beste maanden om te gaan zijn mei,  juni en september. De temperaturen liggen dan rond de 24 graden en er is weinig neerslag. Januari en februari zijn de 'koudste maanden' met zo'n 20 graden op de thermometer.

Boek jouw all-inclusive El Hierro

Kom even bij, doe nieuwe energie op. Ontdek de mooiste plekken van dit kleine eiland in de Atlantische oceaan. En wil je helemaal nergens aan hoeven denken? Maak het jezelf makkelijk en boek een all-inclusive El Hierro!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again