Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Barcelona

Barcelona ligt aan de Middellandse Zeekust in het noordoosten van Spanje, en is de tweede grootste stad van Spanje. Als citytrip is het een van de favoriete bestemmingen van zowel Nederlanders als Belgen. Barcelona is niet alleen een shoppingstad. In de nabijgelegen stranden vlakbij het stadscentrum is het heerlijk genieten van zon, zee en strand.  Die schitterende stranden bevinden zich vaak op wandelafstand van het stadscentrum. Barcelona telt ook veel waardevolle bezienswaardigheden en boeiende attracties, in alle seizoenen en voor alle leeftijden. Zonder daarbij het mediterrane klimaat als de typisch Spaanse keuken te vergeten.

Bezienswaardigheden Barcelona

Gelovig of niet, wanneer je in Barcelona bent bezoek je de Sagrada Família, waar sinds 1882  constant wordt aan gebouwd. Zonder vertragingen, wordt de officiële oplevering nu voorzien voor 2026. De kathedraal is een zogenaamde verzoeningskerk. Die mag alleen met giften gebouwd worden. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de bouw ervan zo lang aansleept. Het interieur is minstens zo indrukwekkend als de buitenkant. De Casa Milà is, precies zoals de Sagrada een realisatie van Antoni Gaudi. Het interieur van dit opmerkelijke appartementsgebouw werd opgesmukt met waardevolle fresco’s, reliëfs en twee binnenpleinen in dezelfde stijl. Stadspark Park Güell is het groene hart van de stad. Er bevinden zich ontelbare bomenrijen met daartussen stemmige lanen en gezellige pleinen. Naast een Gaudi museum, ontdek je er ook een portiersloge met woning, een grote trap met een mythologische draak en een balkon met een geweldig uitzicht over de stad. Met de Ramblas, werd oorspronkelijk het water uit de bergen naar zee afgevoerd, is een bezoek meer dan waard. Nu is het een gezellige boulevard waar altijd wel iets te beleven is. Port Vell, de Haven van Barcelona is niet alleen de draaischijf van de Spaanse economie, maar ook een veel gebruikte aanlegplaats voor cruiseschepen. Je hebt hier een uitgebreide keuze aan excursies, restaurants, bars en gezellige terrassen. Vlak bij vind je het megawinkelcentrum ‘Maremàgnum’ en Europa’s grootste aquarium met zes miljoen liter zeewater.

Klimaat

Barcelona ligt in het noordoosten van Spanje en geniet daardoor een warm Mediterraan klimaat. Door zijn ligging is het er vaak opmerkelijk koeler zijn dan in Zuid-Spanje. Echte weersextremen kom je in Barcelona maar zelden tegen. Het voor- en najaar zijn de beste periodes om de stad te bezoeken. In de zomer schommelt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden. Barcelona kent naar Spaanse normen koude winters, maar zelden vriestemperaturen. In het voor- en het najaar bedraagt de temperatuur er gemiddeld 20 graden, met vaak veel regen.

Dit eet je in Barcelona

De Spaanse keuken is zoveel meer dan tapas, paella, tortilla, cerveza's en sangria. De Mediterrane keuken is een van de fijnste en meest gezonde ter wereld. Men maakt er gebruik van kakelverse seizoensproducten, gekookt met veel olijfolie en op smaak gebracht met verste kruiden zoals uien, knoflook, zout, peper, saffraan en peterselie. De Spaanse keuken is opvallend gevarieerd met veel vis en zeevruchten, maar ook met vlees zoals rund- en varkensvlees, kip, lam, eend en konijn, granen (brood, rijst en pasta gerechten), groenten voornamelijk tomaten, sla, paprika, aubergines, courgette en paddenstoelen, veel fruit en noten en belangrijke regionale verschillen.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan all-inclusive vakanties naar Barcelona en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again