Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

All-inclusive Valletta

Bij het horen van de naam Valletta, de hoofdstad van Malta, denken de meeste mensen automatisch aan een zon-en-zeebestemming. Ongetwijfeld is dat te wijten aan de ligging van het eiland Malta midden in de Middellandse Zee, ongeveer halverwege tussen Italië en Afrika. Toch is Valletta eerder de bestemming voor een stedentrip, te vergelijken met het steden als Parijs, Berlijn, Barcelona, Rome of Florence. Ook Valletta bezit per vierkante kilometer heel veel unieke bezienswaardigheden die het resultaat zijn van de rol die dit kleine eiland door de eeuwen heeft gespeeld als speelbal tussen de grote machten. Zo hebben Feniciërs, Romeinen, Visigoten, Noormannen en de Britten hier allemaal hun sporen nagelaten, maar misschien het invloedrijkst waren de Maltezer ridders die het eiland in bezit hadden vanaf halverwege de 16e eeuw tot begin van de 18e eeuw. Al deze bezetters hebben hun sporen nagelaten in Valletta waardoor een bezoek aan deze stad soms meer weg heeft van een geschiedenisles dan van een vakantie. Hoe dan ook, Valletta zal je steeds weer verbazen en verwonderen.

Bezienswaardigheden Valletta

Absoluut hoogtepunt van elk bezoek aan Valletta vormt de stad zelf. Relatief klein en gebouwd in een schaakbord patroon, is de centrale stad overzichtelijk en gezellig. Ondanks de beschadigingen veroorzaakt door luchtbombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Valletta veel van zijn oude charme behouden. Verder staat de stad bekend om zijn bruisende nachtleven. 

De andere 'must see' is de Sint-Janscokathedraal. Van buiten vrij onooglijk toont deze kathedraal zijn grandeur bij het binnentreden. Werkelijk geen stukje plafond, muur of vloer is ongebruikt gebleven bij het tonen van de rijkdom van deze kerk. Als je omhoog kijkt, zul je betoverd worden door kleurrijke fresco's. De muren zijn eveneens rijk versierd met van fresco's, omlijst door goudkleurig schilderwerk en de vloer bestaat uit kunstzinnig vervaardigde, eeuwenoude mozaïeken. Dat is dan nog alleen maar het schip van deze kathedraal. Want de kapellen die vanuit het schip zijn te bekijken, zijn pas écht rijk versierd! Voor Caravaggio-adepten, en wie is dat niet, de kathedraal kan zich beroemen op het bezit van een schilderij van deze Italiaanse meester bekend van zijn licht en donker-contrasten. Zo was bijvoorbeeld Rembrandt zeer onder de indruk van deze roemruchte voorganger.

Paleis van de Grootmeester en het Casa Rocca Piccola

Maar Valletta heeft haar bezoekers nog veel meer te bieden! Ooit gebouwd als paleis voor de grootmeester van de Maltezer ridderorde met alle pracht en praal die bij zo een imponerende rol past, is het grootmeesterlijk paleis tegenwoordig de residentie van de president van Malta. Dit paleis is vrijwel in zijn geheel opengesteld. Het is werkelijk een pareltje van barokke inrichting. Een ander paleis dat de moeite van je bezoek waard is, is het Casa Rocaa Piccola. Dit privépaleis is in de 16e eeuw gebouwd voor admiraal Don Pietro la Rocca, enige tijd de grootmeester van de Maltezer orde, en is na vier eeuwen nog steeds in bezit van zijn familie. Zo valt er nog veel meer te zien in Valletta. Ook een tochtje naar de andere plaatsen op het eiland, zoals bijvoorbeeld het rustige, eeuwenoude Mdina, is de moeite waard.

Beste reistijd

Malta ligt middenin de Middellandse Zee en dat betekent dat de temperatuur in de zomermaanden juli en augustus op kan lopen tot boven de 30 graden. Heel heet voor iedereen die overdag activiteiten wil ontplooien. Beter is het om in Malta je leefschema om te gooien en 's middags van 12 tot 4 te rusten en 's ochtends en 's avonds de stad en omgeving te gaan ontdekken. Dankzij zo'n middagdutje verloopt je bezoek aan Malta prettiger en kun je, net als de locals, langer doorgaan en genieten van het bruisende avondleven hier. 

Een alternatief is om je all-inclusive in Valletta te verschuiven naar mei, juni of september. In deze maanden is de temperatuur op het eiland heel behaaglijk en constant.

Geniet van Malta

Kom naar Valletta en bezoek het bijzondere eiland Malta, neem een duik in de bewogen geschiedenis van het eiland en geniet van alles wat het eiland je te bieden heeft.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again