Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

All-inclusive Mdina

Je zou het misschien niet verwachten, maar de kleine, ommuurde stad Mdina midden op het eiland is de voormalige hoofdstad van Malta. Nog altijd wordt op het eiland liefdevol naar Mdina gerefereerd als Città Notabile. De huidige hoofdstad Valletta is pas in de 16e eeuw gebouwd door de Maltezer orde nadat die zeggenschap had gekregen over Malta. Mdina is heel oud. De hoogvlakte waar dit dromerige stadje staat wordt al minstens 6.000 jaar door mensen bewoond. Dat is ook verklaarbaar, want door de strategisch hoge ligging van de plek heb je naar alle kanten uitzicht, zodat je eventuele binnendringers vroeg kunt opmerken om je te verschansen. Dat Mdina oud is, kun je zien aan het kronkelige stratenplan met nauwe straatjes en knusse steegjes. Het is een levend openluchtmuseum vol middeleeuwse woningen, paleizen in Normandische stijl en barokke kerken. Een wandeling door dit stadje is als een tijdreis en na elke bocht in de weg sta je oog in oog met een nieuw architectonisch pareltje.

Bezienswaardigheden Mdina

Een hoogtepunt in Mdina is de kathedraal van Sint-Pieter en Paulus. De kathedraal is gebouwd op de plek waar, volgens het Bijbelboek Handelingen, Paulus de gouverneur van Malta, Publius, ontmoette en bekeerde. Bij een bezoek aan deze kathedraal kom je ogen te kort. De pracht en praal in deze barokke kerk lijkt geen grens te kennen. 

Een andere must-see is het Falsonpaleis. Dit middeleeuwse paleis met veel invloeden uit de Renaissance is van buiten een lust voor het oog. Vanbinnen is het een harmonieus gebouw met een serene, pittoreske binnenplaats. Het gebouw is inmiddels in gebruik als historisch museum. Naast een aantal unieke stukken is het paleis zelf het belangrijkste item in de collectie. Wanneer je hier bent, vergeet vooral niet om het dak van dit paleis te bezoeken. Vanuit hier heb je een weids uitzicht op de stad en de omgeving. Op heldere dagen kun je hiervandaan de zee aan weerskanten van het eiland zien. 

Tenslotte is de priorij van het Karmelietenklooster in de stad een aanrader van de bovenste plank. Klein, kleurrijk en een zee van stilte, zo ervaren de meeste bezoekers dit barokke kleinood.

Klein, maar de moeite waard: Rabat

Ben je toch in Mdina? Vergeet dan niet om het nabijgelegen Rabat te bezoeken. Dit dorpje naast Mdina is een van best verborgen schatten van Malta. Het levendige dorpje is compleet anders dan de oude hoofdstad en schreeuwt gewoon om een ontdekkingstocht. Neem vooral je camera mee, je zult niet veel fotogeniekere plekken tegenkomen dan hier in Rabat. Wees niet bang om de weg kwijt te raken, door de geringe afmetingen van het dorp kom je altijd weer terecht. Evenmin is het nodig om een gids in te huren, omdat alle bezienswaardigheden duidelijk zijn aangegeven. Nog een welgemeend advies tot slot. In tegenstelling tot Mdina rijden er in Rabat volop auto's rond en de automobilisten hier houden ervan om met een vaartje door het dorp te karren.

Beste reistijd voor Mdina

Wat is de beste tijd voor bezoek aan een all-inclusive in Mdina? Dat is een heel persoonlijke afweging. Natuurlijk zijn de temperaturen op Malta in juli en augustus zeer hoog. Sommige mensen vinden het heerlijk om in de verzengende hitte rond te lopen. De plaatselijke bevolking heeft een andere oplossing bedacht om hiermee om te gaan: siësta houden. Door rond de middag een dutje te doen, kun je de rest van de dag tot de late avond energiek weer verder. Zo'n slaapje tussendoor heeft als voordeel dat je optimaal kunt genieten van het avondleven van Malta dat vaak tot in de kleine uurtjes doorgaat. 

Heb je de mogelijkheid om buiten de hete zomermaanden Mdina te bezoeken dan zijn de maanden april tot juni en de nazomer vanaf augustus tot eind september aan te raden. De dagen duren dan nog lekker lang en de temperaturen zijn warm genoeg om in je short rond te lopen.

Kom en bezoek Mdina

Maar eerlijk is eerlijk. Het gaat er niet zozeer om wanneer je naar Mdina komt om de kleine, oude Maltese hoofdstad te komen bezoeken. Nee, het gaat erom dat je komt en de eeuwenoude schoonheid ervaart die je hier zult ontmoeten. Aarzel dus niet langer en bezoek het wonderschone Mdina!

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Mdina? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again