Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

All-inclusive naar Gozo

Gozo is het op één na grootste eiland van Malta. Het heeft een grote aantrekkingskracht op cultuurliefhebbers en toeristen die minder houden van de drukte op de toeristische trekpleisters van dit eiland. Op die manier creëerde Gozo een geheel eigen identiteit. Het is dan ook met voorsprong het meest authentieke eiland van Malta. Behalve aantrekkelijke dorpjes en mooie, ongerepte natuur, zijn er op Gozo ook heel wat sportieve mogelijkheden. Vooral voor watersportliefhebbers. Behalve duiken, vinden we op Gozo heel wat wandelfaciliteiten langs prachtig aangelegde en goed onderhouden wandel- en fietsroutes. Kortom; Gozo heeft alle ingrediënten voor een onbezorgde all-inclusive vakantie!

Bezienswaardigheden Gozo

Aan de westkust van het eiland is Azure Window een prachtige natuurlijke brug. De naam komt van het beeld gezien vanaf de rots door de opening. De azuurblauwe zee vormt een mooi contrast met de harde rotsen. De bewoners van het eiland noemen het Rabat, de hoofdstad van Gozo. Het is dan ook de grootste stad van Malta en heeft veel mooie bezienswaardigheden. De stad heeft diverse musea, zoals versterkte kastelen uit de bronstijd. De kathedraal van Gozo is ook een toeristische attractie. De geschiedenis van de kathedraal gaat terug tot de 17e eeuw en is opgedragen aan Maria. Gozo Castle is de belangrijkste attractie voor alle toeristen. Dit verdedigingsfort torent hoog boven de stad uit. In het verleden werd het eiland vanuit het kasteel verdedigd tegen de vijand. Vanaf de toren heb je een panoramisch uitzicht over de stad. Boven het kasteel staat een prachtige kathedraal, ontworpen door Lorenzo Gafa in Malta. Binnen de stadsmuur is nog een gevangenismuseum, een waardevol archeologisch, folkloristisch en biologisch museum. Aan de westkust van Gozo vind je Dwejra Point, dat bekend staat als de mooiste duikplek van Malta. Dicht bij de kust zie je de majestueuze "General's Rock" en zijn Qawra Tower. Dwejra Point is ook beroemd om zijn "Fungus Rock" in de binnenzee. Het gebied is zeer geschikt om te duiken en snorkelen.

Klimaat

Het eiland kent een mediterraan klimaat met een gemiddelde zomerse temperatuur van 27 graden. Een  altijd aanwezige zeebries voor de nodige verkoeling. In de winter valt er opvallend meer neerslag dan in de zomermaanden, en is het er gemiddeld 15 graden. Het is er dus duidelijk minder warm, winderiger en natter dan ergens anders op Malta. De beste reistijd voor het eiland Gozo start begin mei en loopt tot eind september. Dan is het er aangenaam warm, en valt er nauwelijks regen.

Wat eet je op Gozo?

In de Maltese keuken en die van de hoofdstad Gozo, gebruiken ze  vooral pure ingrediënten met zowel Siciliaanse, Arabische en Engelse invloeden. In beide steden vind je pastizzerias: kleinere en grotere pasteitjes van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta, ansjovis of ander lekkers die ook veel langs de weg worden verkocht. Naast kip eet je op Gozo ook konijn, vaak met veel knoflook. Konijn is niet voor niets hét nationale gerecht van Malta. Nog een typisch Maltees gerecht zijn slakken, die in hun huisje worden geserveerd. Vooral in combinatie met kruiden en veel olijfolie en kruiden.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan all-inclusive vakanties naar Gozo en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again