Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Istrië

Het schiereiland Istrië vind je in de Adriatische Zee, tussen de Golf van Triëst en Kvarner. Istrië behoorde ooit tot Italië, maar is vandaag Kroatisch grondgebied. De bekendste steden zijn ongetwijfeld Pula, Poreč en Rovinj. Langs de één kilometer lange kustlijn wachten prachtige zandstranden en comfortabele baaien waar je naar hartenlust kunt zonnebaden en snorkelen. Istrië is ook de gedroomde vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Ontdekkers worden zeker geboeid door de grotten van Beredine, en ondergrondse rivier "Pazincica" bij Pazin. Hét winkelhart van Istrië is zeker de stad Pula. Istrië zelf heeft geen grote winkelcentra wel veel gezellige boetieks. Met een combinatie van verfijnde gerechten en uitstekende wijnen, heerst hier een échte eetcultuur.

Bezienswaardigheden Istrië

Het immense Amfitheater van Pula dateert uit de eeuw voor Christus. Er werden ooit spannende wedstrijden gehouden voor meer dan 20.000 toeschouwers. Het amfitheater ‘Pulski Amfiteatar’ werd tegen een heuvel gebouwd, waardoor het drie verdiepingen telt en de zijde tegen de helling slechts twee verdiepingen. Vandaag wordt het amfitheater van Pula vooral gebruikt voor muziekconcerten en festivals zoals het Pula Filmfestival. De Brioni-eilanden die voor de westkust van Istrië liggen is een andere uitdaging. Ze werden vooral bekend dankzij de gewezen Joegoslavische president Josip Broz, alias Tito. Hij woonde er op Veli Brioni of Veli Brijuni. Naast een dierenpark ontdek je in het Nationaal Park Bijuni-eilanden ook de ruïnes van Romeinse villa's, een archeologisch museum. Ook voor sportievelingen en zeker voor golfen is Istrië een aantrekkelijke bestemming. De andere beroemde Brioni-eilanden zijn natuurlijk Mali Brijun Island, Krasnica Island, Kozada Island, Sveti Jerolin Island, Galija Island, Gaz, Pusti otok en Grunj. De Tempel van Augustus is een van de vele toeristische attracties in de historische stad Pula. Nu wordt het vooral gebruikt als expositieruimte. De Byzantijnse Eufrasiuskathedraal kun je bewonderen in Poreč. Het bergdorp Monkodonja en de beste stranden in de omgeving bevinden zich op het Rode Eiland of 'Crveni Otok'.

Klimaat

In Istrië heerst een typisch zeeklimaat, met vaak aangename temperaturen. De beste reistijd voor de regio Istrië bevind zich van begin mei tot eind september, met aangename tot warme temperaturen en weinig of geen neerslag. Met een gemiddelde van 27 graden is juli, de warmste maand van Istrië. Met 9 graden heeft januari de laagste temperatuur; De watertemperatuur schommelt tussen gemiddeld 7 en 30 graden. Door zijn meer noordelijke ligging, de nabijheid van de Alpen en het Učka-gebergte tussen Istrië en Dalmatië, is de temperatuur in Istrië lager dan in de kustgebieden van Dalmatië. De storm is er ook meer onvoorspelbaar.

Wat eten we in Istrië?

Kroatië heeft een rijke culinaire traditie, en dat merk je zeker in Istrië. Pasta, wijn, en vooral vis vormen er de rode draad. De meest bekende pastagerechten van Istrië zijn met voorsprong fuži in wild-saus, pljukanci in prosciutto-saus, fuži in truffelsaus en pljukanci met asperges.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan all-inclusive vakanties naar Istrië en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again