Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Jordanië

Een epische roadtrip door Jordanië staat bekend om het prachtige landschap, verbazingwekkende historische bezienswaardigheden, heerlijk eten en chaotische steden. Elke dag kan tot de nok toe gevuld zijn met ongelooflijke bezienswaardigheden op de bucketlist: van het drijven in de Dode Zee tot het verkennen van de oude rozerode stad Petra, Jordanië heeft het allemaal.

Bezienswaardigheden & highlights Jordanië

De Romeinse ruïnes van Jerash behoren tot de best bewaarde Romeinse ruïnes ter wereld. Hoogtepunten van Jerash zijn onder meer de hippodroom waar ooit wagenrennen werden gehouden die door maximaal 15.000 toeschouwers werden bekeken, cardio maximus, ooit de belangrijkste verkeersader door de stad, en de boog van Hadrianus, gebouwd ter nagedachtenis aan een bezoek van keizer Adrian. De plek is zo goed bewaard gebleven dat je je gemakkelijk de grootsheid van deze stad die er ooit was kunt voorstellen en de geschiedenis van de plek tot leven ziet komen.

Op de grens van Jordanië, Israël, Palestina en Syrië, biedt de oude stad Umm Qais een prachtig uitzicht over het Meer van Galilea en de Golanhoogten. Oorspronkelijk bekend als de Decapolis-stad Gadara, vertegenwoordigt de huidige Umm Quais de ruïnes van een Romeinse stad gebouwd op een oud Ottomaans dorp. De ruïnes, hoewel veel minder goed bewaard gebleven dan Jerash, omvatten een theater, de hoofdstraat en gebouwen die ooit werden bewoond door winkels, tempels en huizen. Umm Qais wordt ook aangeprezen als de plaats van een wonder waar, volgens de Bijbel, Jezus demonen van mensen op varkens wierp.

Een bezoek bij kaarslicht aan de schatkamer van Petra, is een van de favoriete avonden in Jordanië. De oude ruïnes van de rozenrode stad worden verlicht door kaarslicht en het is een ongelooflijke ervaring Petra in het donker. The Treasure, uitgehouwen uit een zandstenen rotswand, is de meest uitgebreide ruïne van Petra. Het is de eerste aanblik om bezoekers te begroeten als ze uit de lange en smalle kloof komen die de ingang van de stad markeert en het is adembenemend.

Boek jouw all-inclusive Jordanië

Een vakantie naar Jordanië zit vol avonturen. Even bijkomen na een lange dag of een middagje even helemaal niets doen? Dan is het boeken van een all-inclusive Jordanië een erg slimme keuze.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again