Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Sardinië

Er zijn veel meer dingen te doen op Sardinië dan je zou verwachten. Niet heel veel mensen denken aan Sardinië bij een vakantie naar Italië of in Europa, waardoor ze zich bij een bezoek aan Italië beperken tot de bekende plekken, zoals Rome en Cinque Terre. Tijd om dat te veranderen!

Bezienswaardigheden & highlights Sardinië

In de zomer is een van de leukste dingen om te doen op Sardinië eindeloze uren doorbrengen in de zon, zwemmen in het heldere water van de Middellandse Zee en genieten van de zeebries. Buiten het seizoen leent het eiland zich nog steeds goed om naar het strand te gaan om te wandelen, rennen, fietsen of skaten. Sommigen genieten van beachvolleybal of beachtennis. Wat de sport ook is, het is een feit dat sporten aan het water is wat je op Sardinië moet doen om fit te blijven. Maar er is meer!

De vele kiosken en kleine restaurants langs stadsstranden - zoals Poetto in Cagliari, de hoofdstad van het eiland - zijn fantastische plekken om rond te hangen en te relaxen met een kop koffie of een lunchpauze wanneer de zon schijnt. Met zo'n prachtige kust en bijna aanhoudende wind, is het alleen maar duidelijk dat zeilen een van de ultieme dingen om te doen op Sardinië is.

Er zijn verschillende havens van waaruit je rond het eiland kunt zeilen, en verschillende beschermde baaien om wat ontspannende uurtjes door te brengen. Verschillende bedrijven bieden gecharterde zeilboten en personeel aan om over het eiland te reizen. Het is de ultieme manier om de geweldige zee van Sardinië te waarderen. Een van de beste plekken op Sardinië om te zeilen zijn de zuidkust met de kleine baaien van Cala Regina, Mari Pintau, Torre delle Stelle helemaal tot Villasimius en Cala Pira; de noordoostkust en de Maddalena-archipel, en de noordwestkust rond het eiland Asinara.

Over andere eilanden gesproken, een van de leukste dingen om te doen op Sardinië is het verkennen van de kleinere eilanden voor de kust. Sant’Antioco is gemakkelijk te bereiken vanaf het vasteland, waarmee het via een brug is verbonden. Dit kleine eiland is de thuisbasis van de mooie vissersdorpjes Sant'Antioco en Calasetta, zit vol met mooie stranden en is per veerboot verbonden met het nabijgelegen eiland Carloforte.

Voor de noordoostkust van het eiland, is de La Maddalena-archipel een van de beste plekken van Sardinië, met een groot aantal prachtige stranden. Daar is Caprera waar het huis van Garibaldi staat, een van de meest prominente figuren uit de Italiaanse geschiedenis. Het eiland Asinara, gelegen in het uiterste noordwesten van Sardinië, kan worden bereikt met een korte tocht met de veerboot vanuit Porto Torres of Stintino. Vroeger was het een leprakolonie en werd het een gevangeniskolonie. In 1997 werd de gevangenis gesloten en werd het eiland een nationaal park. Momenteel woont er niemand behalve de parkwachters. Het eiland is absoluut prachtig en bezoeken is een van de beste dingen om te doen op Sardinië.

Boek jouw all-inclusive Sardinië

Zon, strand, lekker eten en cultuur, Sardinië heeft het je allemaal te bieden. Kies voor een all-inclusive Sardinië en ben van alle gemakken voorzien tijdens je vakantie.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again