Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Elba

Elba is een eiland aan de zuidkust van de prachtige Italiaanse regio Toscane. Het is vooral bekend, omdat het de plek was, waar Napoleon zijn ballingschap heeft doorgebracht, maar dat doet geen recht aan dit prachtige eiland. Het is namelijk een eiland met schitterende natuur, mooie stranden en pittoreske stadjes. Wat voor vakantie jij ook het liefste hebt, Elba is een heerlijke plek om te genieten van jouw all-inclusive vakantie.

De beste bezienswaardigheden in Elba

Portoferraio is de hoofdstad van Elba en is de plaats, waar Napoleon verbleef in de 10 maanden dat hij op het eiland in ballingschap zat. Je kunt zijn woonhuis, of beter gezegd paleis, bezoeken, met bibliotheek, balzaal en vele luxe kamers. Ook in zijn buitenhuis net buiten de stad kun je alle luxe, waarmee hij zich omringde, bekijken. Onbegrijpelijk dat hij na tien maanden besloot Elba te ontvluchten. Verder kun je in Portoferraio Forte Stella en de vuurtoren bezoeken en genieten van de restaurants en gezellige winkels in het oude centrum. 

De hoogste berg op Elba is de Monte Capanne. Je kunt de berg wandelend beklimmen, maar er gaat ook een kabelbaan naar de top. Geniet op de top van de uitzichten over het eiland en over de zee. Op de berg kun je de prachtige natuur bewonderen met bijzondere bloemen en dieren. Misschien kom je zelfs wel een moeflon tegen. 

Niet alleen op de Monte Capanne kun je heerlijk wandelen, Elba is ook zeer geschikt voor een mooie wandeling langs de kust. Zo kom je langs gezellige kustdorpjes en schitterende uitkijkpunten. Elba is trouwens ook zeer geschikt om een fietstocht op te maken.

Andere tips voor je all-inclusive vakantie in Elba

Als eiland heeft Elba natuurlijk ook verschillende mooie stranden in de aanbieding. Je kunt kiezen uit zand- en kiezelstranden en op sommige stranden is het mogelijk om een strandstoel en parasol te huren. Marina di Campo is het grootste zandstrand van Elba. Het Innamorata strand is misschien wel het mooiste strand van Elba en geeft je een prachtig zicht op de zonsondergang. In de buurt van de stranden zijn altijd genoeg restaurantjes te vinden, waar je heerlijk kunt eten.

Wanneer kun je het beste naar Elba reizen?

Doordat Elba een eiland in de Middellandse zee is, is het klimaat het hele jaar door zacht. In de zomer is het warm en droog, maar minder heet dan op het vasteland van Italië. De beste tijd voor jouw all-inclusive vakantie op Elba is dan ook het voorjaar of de zomer.

Nog een laatste tip

Bezoek tijdens je vakantie op Elba ook het stadje Capoliveri, die wordt wel het mooiste stadje van Elba genoemd. Kleine straatjes met pittoreske huizen en winkeltje geven je het ultieme vakantiegevoel. 

 


Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Elba? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again