Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✓ All-inclusive Rhodos

Rhodos, het op drie na grootste eiland van de Griekse eilanden, staat bol van de dingen om te doen met zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en weelderige bossen. Beroemd om zijn 300 dagen zonneschijn per jaar en ooit de thuisbasis van de kolos van Rhodos, een van de zeven wereldwonderen, is Rhodos een levendig eiland net voor de Anatolische kust van Turkije.

Bezienswaardigheden & highlights Rhodos

Een auto huren op Rhodos is de beste manier om het eiland te verkennen en autorijden is relatief eenvoudig op het eiland. Het hebben van een eigen auto geeft je de flexibiliteit om in je eigen tempo naar een strand te reizen dat simpelweg niet mogelijk is met openbaar vervoer, zoals enkele van de afgelegen stranden en meer afgelegen delen van het eiland.

Een van de mooiste delen van Rhodos, de Anthony Quinn Bay, heeft prachtige turquoise wateren en een afgelegen strand. Het is genoemd naar de acteur Anthony Quinn die verliefd werd op Rhodos tijdens het filmen van de film The Guns of Navarone en een deel van het eiland kocht. De goed bewaarde Lindos Acropolis, gelegen bovenop een klif, is de ster van het prachtige middeleeuwse dorp Lindos. De meest verbluffende bezienswaardigheden bevinden zich op het tweede niveau van de Akropolis, waar de Tempel van Athena Lindia en een overdekte loopbrug met 20 kolommen zich bevinden. De oude archeologische vindplaats heeft een prachtig uitzicht op de omliggende haven en kustlijn en het contrast tussen oude ruïnes en de natuur is adembenemend.

Dicht bij het dorp van het Tharri-klooster ligt een van de mooiste geschilderde kerken van Rhodos. Het is opgedragen aan Aartsengel Michael en is de thuisbasis van monniken van over de hele wereld. Het klooster is omgeven door prachtige olijfbomen en de tuinen zijn heerlijk om rond te dwalen. Het hoogtepunt van een bezoek is de kapel die is versierd met prachtige fresco's die tussen de 12e en 14e eeuw zijn geschilderd.

The Valley of the Seven Springs, genoemd naar zijn zeven natuurlijke bronnen, is een weelderige groene vallei omringd door pijnbomen met zeven heldere bronnen die samenvloeien in een meer. Het is een leuke ontsnapping aan de zonneschijn van Rhodos en de pauwen, eenden en ganzen dragen bij aan het plezier!

De oude binnenstad van Rhodos is een van de oudste middeleeuwse steden van Europa en is tegenwoordig een van de best bewaarde steden met als hoogtepunten het "Paleis van de Grootmeesters" en de "Straat van de Ridders". De muren van de oude stad zijn overgebleven en een van de hoogtepunten van een bezoek is dat je er bovenop loopt. Vanaf het moment dat je door een van de oude stadspoorten gaat, voelt het alsof je een stap terug in de tijd zet.

Boek jouw all-inclusive Rhodos

Wil je er ook zeker van zijn dat ook het eten van uitstekende kwaliteit is? Dan biedt een all-inclusive Rhodos een fijne uitkomst. Doordat het eiland relatief klein is, zijn alle bovengenoemde highlights eenvoudig vanuit het hotel te bezoeken.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again