Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Limnos

Voor reizigers die het authentieke Griekenland willen ontdekken, maar liever het massatoerisme vermijden, is Limnos een geschikte bestemming. Het Griekse eiland ligt in de Egeïsche Zee en kenmerkt zich door de mooie natuurgebieden en de rijke geschiedenis. Ook liefhebbers van een strandvakantie kunnen hun hart hier ophalen. Met een kustlengte van circa 240 kilometer zijn er tal van zandstranden te vinden op het eiland waar je kunt zonnebaden en watersporten. Door te kiezen voor een all-inclusive Limnos vakantie geef je alle zorgen omtrent het eten en drinken uit handen, waardoor je des te meer tijd hebt om ruïnes en kastelen te bezichtigen.

Bezienswaardigheden & highlights Limnos

Myrina, de hoofdstad van Limnos, is zeker een bezoek waard wanneer je op het eiland verblijft. De stad, die tevens de belangrijkste haven van Limnos is, strekt zich uit tussen twee baaien. Tussen deze baaien die door de Grieken de Romeikos Gialos en de Mikros Gialos worden genoemd, is een imposant Venetiaans kasteel gevestigd. Het kasteel is omgeven door imposante rotsformaties gevormd door vulkanisch gesteente. Wanneer je het stadje intrekt, zal je worden verrast door Ottomaanse fonteinen en gebouwen en neoklassieke herenhuizen.

Ongeveer 4 kilometer ten zuidoosten van Myrina is de kerk van Panagia Kakaviotissa gelegen. De kerk ligt in een rotsholte op de top van het Kakavos-gebergte en diende oorspronkelijk als schuilplaats voor de monniken die in de vijftiende eeuw wisten te ontsnappen aan de Turkse invasie. Een andere unieke ervaring kun je beleven door de Amothines-woestijn bij Katalakos te bezoeken. Het is niet alleen een hele belevenis om je een weg door deze grote zandvlakten te banen, maar je kunt hier ook dieren spotten. Denk bijvoorbeeld aan de Aziatische steenpatrijs, de hop en vele konijnen.

Ook aan flora ontbreekt het niet in dit gebied. De witte lelie, die in vele culturen en religies een symbolische betekenis heeft, komt veelvuldig voor in dit gebied. Langs de rand van de woestijn staan olijfbomen en diverse woestijnstuiken. Strand en cultuur zijn twee dingen waarvoor je Limnos als vakantiebestemming kunt kiezen. De actieve reiziger kan op dit eiland eveneens goed uit de voeten. Voor het beoefenen van watersporten als kitesurfen, windsurfen en snorkelen zijn de standen van Moudro en Keros uitermate geschikt. Ook in het water bij het Avlona-strand, dat vlak bij de hoofdstad Myrina ligt, kun je je favoriete watersporten beoefenen.

Wandelaars kunnen kiezen uit diverse wandelpaden om de natuur op het eiland te ontdekken. Een van de vele wandelroutes op het eiland is het pad naar de watervallen van Katsaitis vanuit Agios Ioannis. De start van dit wandelpad ligt ongeveer 8 kilometer ten noorden van Myrina. De beste tijd om deze watervallen te bezoeken is de periode van mei tot juni, aangezien er dan het meeste water naar beneden stroomt. De verschillende vlakke oppervlakten met de kleine vijvers die het water in de loop der tijd heeft gevormd, zijn een leefgebied voor dieren als kikkers, krabben en schildpadden.

Boek jouw all-inclusive Limnos

Een all-inclusive Limnos in Griekenland reis biedt voor ieder wat wils. De verscheidenheid aan mogelijkheden op dit eiland maakt dat een reis naar Limnos voor veel mensen een interessante optie is. Ook wanneer je meerdere dingen wilt binnen één vakantie, zoals sport en ontspanning of juist cultuur en natuur, kan Limnos aan je wensen voldoen.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again