Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Lesbos

Als er voor elke smaak een Grieks eiland is, dan is Lesbos voor de artistieke, alternatieve menigte. Het huis van de oude Griekse dichter Sappho, de Nobelprijsdichter Elytis en de beroemde volksschilder Theophilos; het eiland heeft een goede reden om trots te zijn op zijn cultureel erfgoed. Lesbos betovert zijn bezoekers, waardoor ze steeds weer terug willen komen.

Bezienswaardigheden & highlights Lesbos

Het kasteel van Molyvos is een goed bewaard gebleven Byzantijnse kasteel. Het is gebouwd op de ruïnes van de oude stad Mithimna en biedt een spectaculair uitzicht over het eiland en is een populaire romantische plek tijdens zonsondergang. In de zomermaanden bruist het kasteel van culturele activiteiten door evenementen te organiseren zoals het Internationale Festival van Klassieke Muziek van Molyvos.

Omgeven door bergen en vulkanisch gesteente dat de vorm heeft van een amfitheater eromheen, is het strand Skala in de gemeente Skala Eresou een plaats van immense schoonheid en heeft het een van de schoonste stukken zee in de Middellandse Zee. Dit is een serene, pretentieloze plek om te ontspannen en tot rust te komen. Als je eenmaal in Skala Eresou bent, zorg er dan voor dat je minstens één dag blijft om te genieten van een goed gemaakte cocktail in de beroemde bar Parasol, recht tegenover het strand! Deze bar met een Latijns thema, die is vormgegeven als een exotische strandhut, biedt de ultieme ontspannende strandbarervaring. Latin muziek, fantasierijke versiering en uitstekende drankjes zorgen voor een onvergetelijke zomeravond.

Lesbos staat bekend om zijn kerken, kloosters en religieus karakter. Elk jaar beklimmen honderden mensen de imposante 40 meter hoge rots in het dorp Petra (114 treden in totaal) om te knielen voor het wonderbaarlijke beeld van Panagia Glykofilousa (Moeder van Jezus). Vanuit de kerk kun je ook genieten van een spectaculair uitzicht op de gemeenschap van Petra.

Mitilini, de hoofdstad van Lesbos, staat bekend om zijn prachtige architectuur, die wordt beschreven door een uitgebreide combinatie van verschillende stijlen zoals neoklassiek, renaissance en belle epoque. Wandelend door de smalle steegjes ontdekt u verborgen juweeltjes: traditionele cafés, antiekwinkels en voedselmarkten. Zorg ervoor dat je wat Ouzo koopt, waarvoor het eiland beroemd is.

Het groene bergdorp Agiasos is een pittoreske, traditionele gemeenschap met geplaveide lommerrijke steegjes, cafés in oude stijl en historische gebouwen. Het is beschreven als het "kleine Zwitserland" van Griekenland vanwege de smetteloze schone straten, de muzikale bevolking (er wordt gezegd dat bijna iedereen in het dorp de santouri speelt!) En de traditie van hout en keramiek. Zorg ervoor dat je geniet van ouzo en Griekse meze in een van de lokale cafés en bezoek de lokale winkels die handgemaakte kunst verkopen.

Boek jouw all-inclusive Lesbos

Wil je graag tijdens je vakantie van alle gemakken zijn voorzien, kies dan voor een all-inclusive Lesbos. Doordat het eiland klein is, sta je binnen de kortste keren bij een van de bovengenoemde bezienswaardigheden.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again