Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Thessaloniki

Thessaloniki is een Griekse stad met een rijk historisch verleden. Dat is te merken aan de talloze bezienswaardigheden die de plaats tot een populair oord voor een geslaagde stedentrip of all-inclusive vakantie maken. Het zijn echter niet alleen die gebouwen en pleinen die Thessaloniki tot een toeristenmagneet vormen. Wie verder kijkt dan de fraaie boulevard en de drukbevolkte haven kan een bezoek aan de stad prima combineren met een zonvakantie. In de nabijheid van de oude stad liggen heerlijke zandstranden. Dat maakt Thessaloniki tot een plaats die voor veel mensen een grote aantrekkingskracht heeft.

Stad met grote historie

De hoofdstad van het district Macedonië heeft voor de bezoeker een keur aan bezienswaardigheden. Natuurlijk mag een bezoek aan de Witte Toren niet ontbreken. Het karakteristieke gebouw was ooit een beruchte gevangenis, maar doet tegenwoordig dienst als museum. Achter de Witte Toren ligt het Alexander de Grote Plein, waar ook een beeld van de Macedonische heerser staat. Alexander de Grote werd opgeleid door de filosoof Aristoteles, naar wie het grootste plein van de stad is vernoemd. Een heerlijke plek met vele uitnodigende terrassen en restaurants. In die buurt ligt ook het Romeins Forum. Het noorden van de stad wordt gedomineerd door de Byzantijnse muur, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Zoals alle grote steden heeft Thessaloniki ook meerdere kerken die een bezoek waard zijn, zoals Agios Dimitrios en Agia Sofia. De laatste kenmerkt zich door de tunnels waar de christenen zich in het geheim lieten dopen gedurende de Romeinse overheersing. De Galerius Boog is een opvallend monument dat herinnert aan die periode. De Rotonda is het oudste monument van Thessaloniki en is eveneens te danken aan Galerius. Het gebouw is te vinden in een studentenwijk, waardoor het een levendige omgeving is.

Culinaire hoogstandjes en schone stranden

Thessaloniki is een paradijs voor cultuurliefhebbers, maar biedt veel meer. Ga eten in het ronddraaiende restaurant van de OTE Toren of breng een bezoek aan de Modiano Markt. Deze grote overdekte markt in het hart van de stad is niet alleen geliefd bij de inwoners zelf, ook de toeristen proeven er de smaak van onder meer lokale producten. Ladadika is een geliefde wijk met een bruisend uitgaansleven. Ten zuidwesten van de stad vind je meerdere mooie stranden. De meest nabijgelegen zijn die van Agia Triada, Perea, Neoi Epivates en Touzla. Met de bus zijn ze binnen een half uur te bereiken.

De zon is volop aanwezig

De beste periode om Thessaloniki te bezoeken is de zomer, want in de wintermaanden is de temperatuur een stuk minder aangenaam. Van mei tot oktober is het normaliter overdag rond de dertig graden, al kan er zowel aan het begin als aan het einde van deze periode soms nog veel regen vallen.

Ideale vakantiebestemming

Thessaloniki brengt voor iedere bezoeker vele culturele hotspots, maar kent ook een levendig uitgaansleven. Daarnaast biedt de nabije omgeving nog veel meer dan het nijvere stadsgezicht. Zo is een bezoek aan het ruige schiereiland Chalkidiki een echte aanrader!

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Thessaloniki? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again